UPDATE

Kapsalon Hair 2B stopt vestiging in Westerkoog

Algemeen
De werkzaamheden van kapsalon Hair 2B gaan gewoon door vanuit de vestiging in de Oostzijde én bij de klanten aan  huis.
De werkzaamheden van kapsalon Hair 2B gaan gewoon door vanuit de vestiging in de Oostzijde én bij de klanten aan huis. (Foto: Dirk Karten)

KOOG AAN DE ZAAN – Terwijl de afdeling persvoorlichting van de Dekamarkt na ruim een week nog steeds geen bevestiging kan geven of ze het pand gaan betrekken waar nu Kapsalon Hair 2B aan de Molenwerf 34A (winkelcentrum Westerkoog) in is gevestigd, kan eigenaresse Sandra van Elswijk melden dat haar deur komende zaterdag op slot gaat. “Maar we gaan gewoon door in onze kapsalon Hair 4U aan de Oostzijde. Bovendien spelen we in op het nieuwe nu: we gaan naar de mensen toe om op locatie te knippen.”

We gaan gewoon door in onze kapsalon aan de Oostzijde

De torenhoge huur, het niet meedenken van Achmea Vastgoed om daar iets aan te doen in deze tijd van lockdown, de dreiging van nog strengere regels voor de contactberoepen én het nu moeten terugbetalen van het grootste deel van het eerste toegekende steunpakket maken het ondernemen praktisch voor Sandra en haar man onmogelijk. Ze gooit de handdoek in de ring voor de vestiging in Koog aan de Zaan.

Steun door overheid? Laat me niet lachen’

“Steun door de overheid? Laat me niet lachen. Ze beloven veel maar in de praktijk komt er bitter weinig van terecht. Mijn pensioen is er al aan gegaan om toch ons team te kunnen betalen terwijl we dicht moesten blijven. Ik sliep er op een gegeven moment niet meer van”, zegt ze.

Ze spreekt van ‘door een hel gaan’. De vaste kosten die gewoon doorgaan terwijl de overheid besluit dat je dicht moet blijven. Door de regering toegezegde vergoedingen komen niet. Of mag je nu grotendeels terugbetalen. En als buurman Dekamarkt in het verleden al vaker interesse heeft getoond of ze je bedrijfsruimte bij hun zaak kunnen trekken, is de keuze sneller gemaakt dan gedacht.

Zes jaar kat-en-muisspel met buurman Dekamarkt

Sandra: “Het is jarenlang een kat-en-muisspel geweest. Zo werd ons al eens voorgesteld de ruimte aan de rand van het winkelcentrum te betrekken waar vroeger het reisbureau was gevestigd. We kregen 20.000 euro toe. Maar ons luchtzuiveringssyteem alleen al kostte 30.000 euro. Ook het pand waar de sportschool in zit kwam ter sprake, maar die man wist van niets.”

De situatie was door corona in een nieuwe gespreksronde, augustus vorig jaar, veranderd. Sandra kon onder het lopende huurcontract uit, wat nu bittere noodzaak was. Gelukkig goed nieuws voor de kapsters. Die blijven in dienst en krijgen een werkplek op de nieuw ingerichte eerste etage van de kapsalon aan de Oostzijde. En bij de mensen thuis.

Kapper aan huisservice

“We hebben ook onze openingsuren verruimd. En gaan zoals gezegd thuisservice bieden. Een afspraak maken kan ook gewoon via ons nummer van Hair 2B: 075 – 6700263. Of een appje te sturen naar 06 – 5322 4050.”

Stootje toe

Na het online zetten van bovenstaand artikel bleek de afdeling persvoorlichting plotseling toch tijd te vinden om te reageren met deze toevoeging: ’Het is altijd vervelend als om bedrijfseconomische redenen een goede buur moet vertrekken, zeker nu dat door de maatregelen van corona is. De winkel van DekaMarkt in Koog aan de Zaan zal op termijn met deze meters worden uitgebreid.’