Stadsdichtersbundel Walvisvaarders afsluiting stadsdichterschap

Algemeen
Jeroen van Leeuwen (alias MC Hades) en Ellis van Atten presenteren de omslag die net van de persen is gerold.
Jeroen van Leeuwen (alias MC Hades) en Ellis van Atten presenteren de omslag die net van de persen is gerold. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTAD - Na vier jaar sluit Ellis van Atten haar stadsdichterschap van Zaanstad af. Van 2017 tot 2019 vervulde zij de functie samen met Jeroen van Leeuwen. Daarna ging ze alleen nog twee jaar door. Een selectie van de gedichten die Jeroen en Ellis samen en afzonderlijk van elkaar scheven, verschijnt nu in de bundel Walvisvaarders.

In de bundel is er, naast gedichten en foto’s, ook achtergrondinformatie te vinden. Zo geeft Walvisvaarders inzicht in wat er de afgelopen vier jaar in Zaanstad speelde. Grafisch vormgeefster Hanneke de Graaf verfraaide de bundel met vrolijke illustraties en typografieën waardoor het een echt bladerboek is geworden. Heijnis & Schipper uit Koog aan de Zaan verzorgde de druk. Een echt Zaans product.

Jeroen en Ellis zullen de bundel op verschillende plaatsen achterlaten zodat Zaankanters er doorheen kunnen bladeren. De bundel kost 22,50 euro en is ook te bestellen via een link op www.zpink.nl.

Vormgeefster Hanneke de Graaf verfraaide de bundel met vrolijke illustraties en typografieën.