Vaccinatie Boosterprikken in Zaanstad komt op gang

Algemeen
Stroop de mouw maar weer op voor de derde prik...
Stroop de mouw maar weer op voor de derde prik... (Foto: Pexels)

ZAANSTAD – De ‘boosterprik’ in Zaanstad; inmiddels hebben tot en met begin december 2015 Zaankanters voor de derde keer de mouwen opgestroopt voor coronavaccinatie laat de GGD Zaanstreek-Waterland weten. Als je de niet-Zaankanters meetelt die zich in onze regio hebben laten vaccineren waren er al 2360 ‘boosters’ uitgedeeld.

Op dit moment kunnen mensen die een uitnodiging ontvangen voor de corona boostercampagne, gebruik maken van de vaste priklocatie PG1 aan de Pieter Ghijsenlaan in Zaandam. Deze locatie blijft tot april 2022 in gebruik.

Uitnodigingen Boosterprikken

Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de bescherming tegen Covid-19 te versterken. De booster helpt daardoor tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus aldus de GGD.

Om goed beschermd te blijven tegen corona, krijgen mensen van 60 jaar en ouder een boostervaccinatie aangeboden. Mensen die geboren zijn in 1940 – 1941 hebben ondertussen hiervoor de uitnodiging gekregen.

Inmiddels heeft de GGD Zaanstreek-Waterland bij 416.781 mensen een vaccinatie gezet. Per week gaat het om nu circa 3800 vaccinaties in onze regio.

Besmettingen

Op zich gaan we wel weer de goede kant op. Gemiddeld waren er 165 positief geteste mensen over de afgelopen zeven dagen. Vandaag, maandag 6 december, zijn er al 131 positieve testen gemeld. (bron: RIVM). Dat betekent 83,5 positief geteste mensen per 100.000 inwoners, 21,8 minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (105.3).

Het aantal besmettingen nam afgelopen week in Landsmeer, Oostzaan, Wormerland, Zaanstad (iets) af. Wel zijn er vorige week twee personen in de regio Zaanstreek-Waterland aan corona overleden.