Nieuwe matches tijdens Meet & Eat met statushouders

Nieuws
Organisatie New Bees, De Sluis met statushouders, (Zaanse) ondernemers en andere aanwezigen in Restaurant Bab Touma. (Foto: Mahmoud Abbas)
Organisatie New Bees, De Sluis met statushouders, (Zaanse) ondernemers en andere aanwezigen in Restaurant Bab Touma. (Foto: Mahmoud Abbas) rodi.nl

ZAANDAM - In Syrisch restaurant Bab Touma aan Dam 32 ontmoetten afgelopen donderdag statushouders en Zaankanters elkaar. Voor statushouders om Nederlands te praten en voor werkgevers (en andere aanwezigen) om te ontdekken of er samenwerking kan ontstaan. Meet & Eat heeft al in meerdere steden met succes plaatsgevonden.
In de gezellige ambiance - en met het verzorgde buffet uit de keuken van Fatina Mahealiah en Mokhleas Jeaban - ontstonden interessante nieuwe 'matches'. Sarah Vermoolen van De Zaanse Verhalen heeft deze avond vastgelegd op video, te bekijken op de Facebook-pagina van De Zaanse Verhalen. Redactie Zaan was ook van de partij en raakte meteen bij binnenkomst in gesprek met Mahmoud Abbas. Mahmoud zegt jarenlange ervaring te hebben als fotograaf/journalist in Syrië - een match met potentie dus. Afgelopen zaterdag ging Mahmoud al meteen aan de slag voor onze redactie. Hij maakte foto's van de opening van het Sinterklaasmuseum in Westzaan (kijk op pagina 5). Kijk voor meer foto's van de Meet & Eat netwerkavond op onze Facebook-pagina: Zaans Stadsblad.