De Poelboerderij houdt een Paasexcursie.
De Poelboerderij houdt een Paasexcursie. (Foto: archief Poelboerderij)

Paasexcursie: vogels spotten en eieren zoeken

WORMER - Bij De Poelboerderij in Wormer kunnen belangstellenden zondag 21 en maandag 22 april tijdens de Paasexcursie vogels spotten en eieren zoeken.

Volgens de organisatie is het een echte Paasexcursie en erg leuk voor kinderen van 5-10 jaar. Eerst gaan deelnemers door het Wormer- en Jisperveld varen. De kinderen gaan met hulp van zoekkaarten en verrekijkers zo veel mogelijk soorten vogels spotten. Daarna zoeken ze kunsteieren in natuurpark De Trickel bij De Poelboerderij. De kinderen leveren de kunsteieren in voor chocolade-eitjes.

Deze excursie met gids begint om 13.30 uur. Reserveren kan bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via tel.: 075-6219100 of per e-mail, via: bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. De kosten mét consumptie na afloop bedragen 12 euro, maar kinderen kunnen voor 3 euro mee. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij betalen 10 euro. Meer informatie op www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. De locatie is Afvaart bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer.

Meer berichten