Word sponsor van de Luilakloop

JISP - De 29ste editie van de Luilakpolderloop heeft vrijdag 7 juni plaats. Gelukkig wel, want voortgang was onzeker. Vorig jaar leek het even dat editie 28 de laatste zou zijn. De Luilakpolderloop staat bij meerdere hardlopers en trimmers in de agenda. De bijhorende jeugdloop trekt ook altijd veel belangstelling. De organisatie gebeurt in nauwe samenwerking met VV Jisp en Lycurgus.

De organisatie luidde de noodklok, want het was moeilijk vrijwilligers te vinden. Sandy van de Geer uit Jisp vindt een Luilak zonder loop een groot gemis. Ze is met initiator van het eerste uur, dorpsgenoot Henk Wester om tafel gegaan. Vervolgens is ze met frisse moed op zoek gegaan naar vrijwilligers "De jeugdloop is populair en zo vond ik tussen de ouders van basisschool De Harpoen, enthousiaste vrijwilligers", aldus Sandy. Daartussen bevinden zich ook fanatieke hardlopers. Sabrina Hol bijvoorbeeld. Zij gaat voor de 16 kilometer. RunX uit Zaandam staat genoteerd als sponsor. Trouwe sponsors worden weer benaderd, maar anderen zijn natuurlijk ook welkom. Sponsoren kan al vanaf 20 euro. Voor meer informatie kunnen belangstellenden mailen met de organisatoren via luilakpolderloop@gmail.com.

De loop

Deelnemers van de Luilakpolderloop kunnen kiezen uit 5, 10 en 16,1 kilometer. Start en finish van de Luilakpolderloop is bij voetbalvereniging Jisp aan de Dorpsstraat 108a. De route gaat door Jisp, Neck en Wijdewormer. Drinkpunten (water en sportdrank) zijn er na 10 kilometer.

Inschrijven kan al via de website van VV Jisp of op de dag zelf vanaf 18.30 uur. De afstanden voor volwassen lopers beginnen om 19.30 uur. Inschrijving kost 7 euro. De organisatie wil aan het Fonds Gehandicaptensport doneren. Sporters en bezoekers worden uitgenodigd deze avond een bijdrage in de collectebus te doen.

Yvette van der Does
Meer berichten