Amateurkunsten gezocht voor iktoon

Algemeen
Het Iktoon koor in actie.
Het Iktoon koor in actie. (Foto: Gerritjan Huinink)

ZAANDAM - Net als voorgaande jaren initieert FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad, de landelijke amateurkunstmaand iktoon in de Zaanstreek. FluXus wil met iktoon laten zien hoeveel Zaankanters actief bezig zijn als amateurkunstenaar en hoeveel Zaans talent er is om een podium te geven. Amateurkunstenaars die in juni activiteiten, voorstellingen en/of presentaties op de agenda hebben, kunnen deze doorgeven via amateurkunst@fluxus.nl.

Zaterdag 1 juni wordt 'iktoon de Zaanstreek' geopend met een festival in De Groote Weiver, rondom tal van (Zaanse) YouTubers uit de culturele en kunstwereld. Het laatste weekend sluiten we af in het Wilhelminapark met de finale van Zaanse Juweeltjes, de talentenjacht on tour langs de Zaanse muziekkoepels. Heb je een prachtig idee dat je wilt uitvoeren in de maand juni tijdens iktoondeZaanstreek en heb je advies en/of ondersteuning nodig om dit plan te realiseren? Laat het ons via bovengenoemd mailadres.

Over iktoon

Iktoon de Zaanstreek maakt deel uit van de landelijke iktoon-campagne waarin men heel Nederland tot podium van alle amateurkunstenaars wil maken. In de Zaanstreek wordt iktoon geïnitieerd door FluXus, centrum van de kunsten Zaanstad. FluXus biedt ook buiten deze amateurkunst-maand een podium aan amateurkunstenaars en doet middels diverse activiteiten aan talentontwikkeling.

Majanka Fröhlich, coördinator van de iktoon-maand bij FluXus, kijkt tevreden terug op de editie van 2018: "Iktoon de Zaanstreek leverde dit jaar weer prachtige samenwerkingen op en ontmoetingen op bijzondere plekken in Zaanstad." Tijdens de iktoon-maand 2018 vonden er ruim 150 activiteiten plaats en waren ruim 7.500 Zaanse amateurkunstenaars actief.