De kinderen gaan rennen om een nieuw dak te bekostigen.
De kinderen gaan rennen om een nieuw dak te bekostigen. ((Foto: aangeleverd))

Rennen voor nieuw dak Kinderboerderij de Bonte Belevenis

ASSENDELFT - Kinderboerderij de Bonte Belevenis in Assendelft heeft dringend een nieuw dak nodig. Maar geld daarvoor is er niet. Daarom wordt er op zondag 14 juli een feestelijke sponsorloop gehouden.

De kinderboerderij met theehuis en ponydorp ligt op een schitterende plek aan de Vaartdijk in Assendelft, vlakbij natuurgebied Guisveld. Naast Shetlanders lopen er kippen, varkens, geiten, schapen en konijnen en een gans rond. Kinderen kunnen hier op een leuke manier vertrouwd raken met boerderijdieren.

In het dak van het theehuis is afgelopen voorjaar is een ernstige lekkage ontstaan. De lekkages zijn verholpen, maar bleven terugkomen. Nadat het dak voor de derde keer ging lekken, hebben de dakdekkers aangegeven dat het dak dusdanig slecht is dat het volledig moet worden vervangen. Voor de winter moet dat zijn gebeurd. De Bonte Belevenis is een zelfredzame kinderboerderij die wordt beheerd zonder donaties of subsidies en het vervangen van het dak is een grote uitgave.

Om eigenaresse Marieke Demmers te helpen aan genoeg geld te komen, hebben vrijwilligsters Renske Gorter (16) en Lynn Kat (16) het initiatief genomen om een sponsorloop te organiseren. Die vindt plaats op zondag 14 juli. Tussen 12.00 en 14.00 uur mogen kinderen rennen door een leuke hindernisbaan. Voor elk rondje kunnen ze zich laten sponsoren door familie en vrienden. Alle kinderen zijn welkom. Voor alle deelnemers is er een ijsje en limonade en bij het inleveren van het deelnemersformulier mogen ze van de Bonte Belevenis een gratis rondje op de pony rijden.

Ondernemers sponsoren

Ook ondernemers die willen sponsoren zijn van harte welkom. Toezeggingen zijn er al van Van Dijk dakwerken, die de kosten voor een stuk dak schenkt en supermarkt Coop uit Krommenie zorgt voor ijsjes en onbeperkt limonade voor de kinderen die meerennen.

Inschrijfformulieren

Inschrijfformulieren zijn te downloaden via de Facebookpagina van de Bonte Belevenis www.facebook.com/debontebelevenis of op te vragen via de e-mail info@bontebelevenis.nl. Ze kunnen natuurlijk ook opgehaald worden bij de kinderboerderij aan de Vaartdijk 25B in Assendelft. Help mee ervoor te zorgen dat de bezoekers van de kinderboerderij er komende winter weer droog bijzitten!

Meer berichten