Zaans tennistalent Demi tweemaal clubkampioen

Nieuws

ZAANDAM - Op dertienjarige leeftijd clubkampioen worden in de enkel bij de jeugd en de senioren. Het is weinigen gegeven, maar Demi de Vries uit Zaandam vertoonde dit kunststukje onlangs bij Tennisvereniging de Gouw in Zaandam. Het Zaanse talent deed dat voor de tweede keer op rij en bij de senioren zelfs in de categorie 5, één klasse hoger dan vorig jaar.

Ook in 2015 eindigde Demi zoals ze verwachtte het jeugdclubkampioenschap met de winnaarsbokaal. "Het ging deze keer wat makkelijker, want veel meisjes van vorig jaar zaten niet meer in de poule. Bij de senioren had ik geen voorspelling, want ik kende de spelers niet. Een van hen was erg lastig, want zij speelde steeds slice backhands. Die heb ik dus veel laten lopen en daardoor won ik toch." Trainer Jos van der Beek van De Gouw is trots op zijn pupil. "Ze verwachten bij de club toch dat ze wint. Als ze dat dan ondanks die druk doet, dan is dat heel knap."
Deze zomer was Demi op vakantie in Italië aan het Gardameer. Daar ontmoette ze een wel heel bijzondere campinggast: naamgenoot en professioneel speelster Demi Schuurs. Demi de Vries staat 161e van Nederland bij de meisjes tot en met veertien jaar. "Zij vertelde dat ze op mijn leeftijd op dezelfde positie stond als ik. Dat heeft me enorm geïnspireerd en ik wil hoger op de ranglijst van Nederland komen", zegt de Zaanse.
Schuurs won in 2011 de Australian Open en de US Open in het dubbel bij de junioren en verloor de eindstrijd op Roland Garros en Wimbledon. Dat deed de Limburgse met vier verschillende partners. Dit jaar brak ze door bij de senioren. Schuurs won twee toernooien op het hoogste niveau en bereikte de 75e positie op de wereldranglijst.
De Zaanse Demi gaat dit jaar weer nationale ranglijsttoernooien spelen. Naast bij De Gouw traint ze wekelijks bij de grote tennisvereniging Amstelpark in Amsterdam. Daar komen veel andere goede speelsters en wordt Demi dus flink uitgedaagd.