Wat te doen bij regenwateroverlast - Eerste Klimaatcafévol praktische tips om omgeving te vergroenen
  Nieuws

Impressie van duurzame tuinen. (Foto: Duurzaan)
Impressie van duurzame tuinen. (Foto: Duurzaan) (rodi.nl)

ZAANDAM/KROMMENIE - Hoe maak je een geveltuin? Welke vaste planten nemen water goed op? Wat kun je doen om droge voeten te houden? In het eerste Klimaatcafé in de Zaanstreek, dat maandag 19 februari wordt gehouden, leert men wat te doen met en voor (teveel) regenwater. Omdat de regenbuien tegenwoordig heviger kunnen zijn - maar ook omdat er steeds meer tegels in tuinen gelegd worden - kan water moeilijker door de bodem opgenomen worden.
Tijdens het Klimaatcafé krijgen de aanwezigen 'tips en tricks' voor (makkelijke) vaste planten en struiken voor in de eigen tuin - of het aanleggen van een geveltuin in plaats van tegels. Zo nemen in de Zaanstreek bijvoorbeeld de rododendron of azalea en taxus of laurier water goed op. Ook krijgt men tijdens het Klimaatcafé informatie over regentonnen - en de eenvoud van het aansluiten ervan op een regenpijp. En er gaat gesproken worden over het hebben van bijvoorbeeld een (kleine) makkelijke moestuin. Iedereen is welkom, in het bijzonder de mensen die zeggen geen groene vingers te hebben. De voorlichtingsavond duurt van 20.00 uur tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.45 uur met een kopje koffie. Het Klimaatcafé bevindt zich in Café Fabriek aan Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam en is een initiatief van Stichting Duurzaan in samenwerking met gemeente Zaanstad.
Dinsdag 27 maart verzorgt Stichting Duurzaan wederom een Klimaatcafé rondom deze onderwerpen, maar dan in Zaanstad Noord in Grand Café Atlantic aan Zuiderhoofdstraat 84 in Krommenie. Kijk voor meer info op Duurzaan.nl/klimaatverandering.

Meer berichten