Het succes van het recept BUUV

  Nieuws
'SuperBUUVers' ontmoeten elkaar bij Buurtcentrum De Pelikaan. (Foto: DB)
'SuperBUUVers' ontmoeten elkaar bij Buurtcentrum De Pelikaan. (Foto: DB) (rodi.nl)

KROMMENIE - Voor iedereen die een ander wel eens wil helpen of zelf een keer hulp kan gebruiken is er BUUV. BUUV is de sociale internetmarktplaats van Zaanstad. Sinds de oprichting in 2013 zijn al ruim 14.000 matches gemaakt en zijn ruim 3400 BUUVers betrokken geraakt. Woensdag 14 maart kwamen een aantal ‘SuperBUUVers’ en hulpvragers bijeen in Buurtcentrum De Pelikaan om andere betrokkenen te ontmoeten en gezamenlijk van een kop soep - gemaakt door de koks van Odion - te genieten.

BUUV Zaanstad is een goed recept, aldus Rita Visscher-Noordzij. De wethouder ‘actief burgerschap en buurthuizen’ was aanwezig om de BUUVers te bedanken. Ze hoopt dat de Zaanse online burenhulp blijft doorgroeien. Voordat de koks Idil en Sandra van Odion de soep serveerden spraken de betrokken partijen over hun ervaringen, de succesverhalen en de juiste ingrediënten van BUUV. BUUVer Ger Mosman uit Westzaan helpt ook graag: “Als ik tijd en zin heb kijk ik even op internet wie hulp nodig heeft. Er zijn mensen die hebben niet zoveel geld of kunnen iets niet meer zelf, die help ik graag! Ik rij op mijn brommertje door heel Zaanstad. De mensen zijn er meestal heel blij mee.” Ger begint te lachen als hij terugdenkt aan één van zijn klussen “Soms willen mensen voor de klus wat geven maar zo werkt het niet bij mij, ik doe het gewoon graag! Tot ik laatst een banaan kreeg. Die nam ik wel aan want dat vond ik wel mooi.” Ger is pas geleden geopereerd aan staar. Toen kon hij zelf even niets. Dan is het vrijblijvende van het ‘BUUVen’ wel handig, want je hoeft niet altijd klaar te staan. Ger rijdt alweer op zijn brommer vrolijk van de ene naar de andere klus.

Hoe het werkt

De vragen op de sociale marktplaats variëren van het repareren van een stoelpoot tot samen een dagje uit. En van de hond uitlaten tot een lift geven naar de huisarts. Wat voor de ene lastig is kan voor een ander een kleine moeite zijn. De online marktplaats is gemakkelijk, via www.buuv.nu kan men een bericht plaatsen of ergens op reageren. Lukt dat niet, dan kan ook via een BUUV-prikbord die op een aantal plekken in Zaanstad staan, via spreekuren in verschillenden wijken en telefonisch. Aanmelden als BUUVer kan ook via www.buuv.nl.

Meer berichten