Sandor Rieuwers nieuwe trainer van Zaanstad

  Nieuws
Emotie en beleving bij Sandor Rieuwers. (Foto: Eric Visch)
Emotie en beleving bij Sandor Rieuwers. (Foto: Eric Visch) (rodi.nl)

ZAANDAM - Sandor Rieuwers staat vanaf het seizoen 2018-2019 aan het roer van het eerste herenteam van Volleybalvereniging (VV) Zaanstad. Rieuwers volgt daarmee Vincent Pirovano op als trainer-coach van het vlaggenschip van de vereniging.

Rieuwers keert met zijn overstap van Compaen naar Zaanstad terug als trainer in de eredivisie. Lange tijd geleden was hij ook al als coach bij Vrevok en Delta Lloyd/AMVJ in de eredivisie actief. De afgelopen jaren heeft hij het eerste herenteam van Compaen in de topdivisie geleid. Veel jonge spelers zijn onder zijn leiding doorgebroken en hij was volgens VV Zaanstad altijd zeer betrokken bij jong talent. Twee weken geleden nog leidde Rieuwers de A-jongens van Compaen naar de tweede plaats op het Nederlands Open Jeugdkampioenschap. Rieuwers: "Ik heb altijd met heel veel plezier bij Compaen gewerkt. Het is voor mij nu prachtig om weer de stap terug te kunnen maken en trainer bij een eredivisieteam te worden."
Het heeft even geduurd voordat VV Zaanstad een opvolger vond, nadat Pirovano in januari zijn afscheid aankondigde. Voorzitter Harmannus Kruizinga van Stichting Topvolleybal Zaanstad: "We zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan. Er is eerst een uitgebreide profielschets gemaakt en we hebben met meerdere kandidaten gesproken. Sandor kwam daarin voor ons als beste uit de bus. Zijn kwaliteit om jong talent op te leiden past goed bij de doelstelling van Zaanstad om door het opleiden van jeugd een stabiel eredivisieteam te vormen." Zaanstad is dan ook zeer content met de aanstelling van Rieuwers als trainer-coach voor volgend seizoen en wenst hem veel succes toe.

Meer berichten