Drie dagen kunst op het Hembrugterrein

  Nieuws
ArtZaanstad. (Foto: Artzaanstad)
ArtZaanstad. (Foto: Artzaanstad) (rodi.nl)

ZAANDAM - In het laatste weekend van mei vindt op het Hembrugterrein in Zaandam de zevende editie van het Artzaanstad Event plaats. Zo’n 100 kunstenaars en ontwerpers uit het hele land betrekken de industriële Projectfabriek waar zij zelf hun werk laten zien. De feestelijke opening is op vrijdag 25 mei door schrijver, columnist en huisdichter van het televisieprogramma De Wereld Draait Door, Nico Dijkshoorn; hij neemt een aantal van de kunstwerken op zijn eigen(wijze) manier onder de loep.
Het driedaagse kunstevent biedt elk jaar een podium aan zowel gevestigde namen als talentvolle startende professionele kunstenaars en ontwerpers. Op de beurs zijn onder meer schilderijen, fotografie, sculpturen en sieraden te zien. Onder het motto “Be Smart, Rent Art” zijn de werken van de kunstenaars niet alleen te koop, maar ook te huur via Artzaanstad, iniatiefnemer en organisator van het evenement.
Tijdens de beurs kunnen bezoekers zich ook op andere manieren vermaken met kunst. Er zijn diverse 'specials': zo is er een live performance van een graffiti-artist en een retro lichtshow. Ook worden er ter plekke etsen gemaakt, is er een 'Light Room'met bijzondere lichtkunst en een eiland met participatiekunst. Muziek speelt ook het hele weekend een prominente rol met onder meer optredens van verschillende DJ’s, talentvolle jongeren en op zondag een klassiek lunchconcert met een duo op de cello.

Meer berichten