Jonge dichteres Nika Drion wint eerste prijs

  Nieuws
De finalisten, de jury en de presentator na het uitreiken van de prijzen. vlnr: Noa Pijpker, Daan Uttien, Vera Jongejan, Thijs de Lange, Nika Drion, Sophie Waij. Op de voorgrond presentator en stadsdichter Jeroen van Leeuwen. (Foto: Ellis van Atten)
De finalisten, de jury en de presentator na het uitreiken van de prijzen. vlnr: Noa Pijpker, Daan Uttien, Vera Jongejan, Thijs de Lange, Nika Drion, Sophie Waij. Op de voorgrond presentator en stadsdichter Jeroen van Leeuwen. (Foto: Ellis van Atten) (rodi.nl)

ZAANDAM - De Zaanse Jongeren Poëzie Wedstrijd 2018 werd zondag 10 juni afgesloten met een finale tijdens het Jongeren Theater Festival JOteVAL in het Zaantheater. Drie finalisten Noa Pijpker (15), Sophie Waij (18) en Nika Drion (17) lieten prachtige poëzie horen. Nika Drion ging naar huis met de eerste prijs.
Tijdens een intieme bijeenkomst, gepresenteerd door stadsdichter Jeroen van Leeuwen, droegen de drie dichteressen hun gedichten voor publiek. En voor de jury bestaande uit twee leden van de Zaanse Dichterskring Vera Jongejan (kunstenares en dichteres) en Thijs de Lange (student en dichter). Het derde jurylid was Daan Uttien (edelsmid en alleskunner) van Fluxlab. De jury was zeer te spreken over de kwaliteit van de gedichten, de presentatie en de eigenheid van de drie dichteressen. Noa maakte indruk met haar gedicht ‘de Roos’, gevoelig en mooi voorgedragen. De gedichten van Sophie werden overtuigend gebracht met een goede heldere presentatie. Nika maakte indruk met de combinatie van serieuze, gevoelige onderwerpen en leuke vondsten, zoals een ‘anti-liefde pil’. Daarmee kwam zij op de eerste plaats.
De bedenktijd van de jury werd muzikaal ingevuld door een solo-optreden van Thomas Bons (16). Hij liet zelfgeschreven songs horen en begeleidde zichzelf op piano en gitaar. Op het St. Michaëlcollege is hij regelmatig op het podium te vinden in bandformatie.
De organisatie was in handen van stadsdichters Ellis van Atten en Jeroen van Leeuwen i.s.m. de Zaanse Dichterskring en Fluxus. Verder werd deze finale mogelijk gemaakt door Iktoon de Zaanstreek, Bruna Zaandam en boekhandel Stumpel in Krommenie.

Meer berichten