Rijkswaterstaat: de Coenbrug is veilig

  Nieuws

ZAANDAM - Bewoners van Zaanstad maken zich zorgen over de staat van onderhoud van de Coenbrug. Afgelopen weken zijn betondeeltjes van de Coenbrug afgekomen, hiervoor zijn maatregelen getroffen. Afgelopen dinsdag heeft een gesprek plaatsgevonden tussen wethouders Hans Krieger van Havens & Vaarwegen en Gerard Slegers van Mobiliteit van de gemeente Zaanstad en Rijkswaterstaat. De conclusie van Rijkswaterstaat is: de Coenbrug was en is veilig.
Afgelopen maandag namen beide wethouders polshoogte bij de Coenbrug om deze met eigen ogen te bekijken. De dag erna is een overleg geweest om de situatie te bespreken. Wethouder Mobiliteit Gerard Slegers: "De veiligheid van onze inwoners is voor ons zeer belangrijk, we nemen dit hoog op en zijn daarom in gesprek gegaan met Rijkswaterstaat om de situatie nader te bespreken."
In de media werd aangegeven dat er sprake zou zijn van zeer ernstig achterstallig onderhoud en onacceptabele risico’s met grote gevolgen voor de veiligheid. Volgens Rijkswaterstaat is de veiligheid van infrastructuur, ook van de Coenbrug, niet in het geding. Zo heeft de minister onlangs ook in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Rijkswaterstaat monitort actief de staat van de infrastructuur, ook in Noord-Holland. Als er een onveilige situatie is, grijpt Rijkswaterstaat direct in.
De risico’s bij de Coenbrug die betrekking hebben op geluidschermen, constructie en bruginstallatie zijn verholpen. Voor de voegovergangen - de overgang tussen de stalen constructie van de brug en de weg zelf - worden aanvullende maatregelen voorbereid.

Meer berichten