Kom naar de coachdag

  Nieuws
(Foto: NOBCO)
(Foto: NOBCO) (rodi.nl)

ZAANDAM - De beroepsvereniging voor coaches (NOBCO) is jarig en viert dat vrijdag 28 september met de 'Kom naar de Coachdag'. In Zaanstad nemen zes coaches in twee locaties deel. Ze werken zo mee aan het goede doel van deze dag: Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.
Tijdens de Kom naar de Coachdag kunnen bezoekers in heel Nederland zich voor het symbolische bedrag van 15 euro 45 minuten laten coachen door een professionele coach. Beroepscoaches die zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) trakteren op honderden coachsessies vanwege het vijftienjarig bestaan van hun beroepsorganisatie. De volledige opbrengst van deze dag gaat naar het UAF: studie en werk voor hogeropgeleide vluchtelingen. In Zaanstad doen zes coaches op twee locaties mee: Koog aan Zee in Koog aan de Zaan en De Groene Bark in Zaandam, beide gebouwen van de Bedrijvige Bij. De coaches zijn gespecialiseerd in executive en/of personal coaching, businesscoaching en loopbaanbegeleiding.
De NOBCO is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches (2.400 leden) in Nederland en certificeert coaches en opleiders met een Europees keurmerk op verschillende niveaus van kennis, kunde en ervaring. Voor cliënten van coaches, ook wel coachees genoemd, geeft dit keurmerk helderheid over wat ze aan inzet van een coach kunnen verwachten. Van de deelnemende coaches in Zaanstad zijn vier basislid, één heeft het keurmerk op het hoogste niveau en mag zich Mastercoach noemen.
Het UAF ondersteunt hoogopgeleide vluchtelingen bij het realiseren van een passende maatschappelijke positie. UAF begeleidt hen bij hun studie en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Ook bepleit UAF de belangen van hoogopgeleide vluchtelingen bij publiek, pers, politiek, overheid en onderwijsinstellingen. UAF baseert haar activiteiten op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Meer berichten