Derde Grote Zaanse Geschiedenisquiz

  Nieuws

ZAANDAM - Het Gemeentearchief Zaanstad en Vereniging Zaans Erfgoed houden voor de derde keer de Grote Zaanse Geschiedenisquiz. Dit in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Maandag 15 oktober om 19.30 uur gaat deze quiz van start in de kleine zaal van het Zaantheater.
Burgemeester Jan Hamming opent de quiz. Zanger Bas Grevelink sluit hem af door 'Mensch durf te leven', het door Dirk Witte geschreven lied, met het zingen. Het Gemeentearchief Zaanstad heeft dit lied dit jaar ingestuurd als Stuk van het Jaar.
Vergeleken met vorig jaar doen er twee extra teams mee in de strijd, waarmee het maximum van twintig teams is bereikt. Er zitten drie nieuwe teams bij, waaronder Historisch Zaandam, de Schrijvertjes -redacteuren/schrijvers van het tijdschrift Zaans Erfgoed- en de Zaanlanders: in Zaanse historie geïnteresseerde sportievelingen. De deelnemers gaan strijden om de bovenste drie podiumplekken en er is een poedelprijs. Het spelersveld telt 97 mensen. Er zitten 110 mensen in het publiek en daarmee is de zaal opnieuw uitverkocht.
Het programma van deze avond:
19.30 uur start quiz
20.40 uur pauze
21.00 uur vervolg quiz
21.30 uur Netje-op-Netje-af
21.45 uur zanger Bas Grevelink zingt 'Mensch durf te leven'
21.55 uur prijsuitreiking en einde
Voor het eigen plezier kan het publiek meedoen met de quiz, want iedereen krijgt weer een formulier waarop ze hun eigen antwoord kunnen noteren.

Meer berichten