Gemeente heeft ook veiligheidsplan voor Hulpsinterklaas

  Nieuws
Voorzitter René de Reus (rechts op de foto ;0)) liep zelf ook met de collectebus. Op de wandelroute kwam hij Americo tegen in een voortuin. (Selfie: De Reus)
Voorzitter René de Reus (rechts op de foto ;0)) liep zelf ook met de collectebus. Op de wandelroute kwam hij Americo tegen in een voortuin. (Selfie: De Reus) (rodi.nl)

ZAANDAM - Het Sinterklaascomité Zaanstad heeft het vanwege de pietendiscussie niet makkelijk gehad de laatste maanden. Hoge beveiligingskosten dreigden het kinderfeest de nek om te draaien. Gelukkig krijgt deze Hulpsinterklaas - na goed overleg met Burgemeester Hamming - ook bij zijn traditionele intocht in Zaandam Zuid extra ondersteuning van gemeente Zaanstad. De burgemeester is zelf ook aanwezig bij de intocht, zaterdag 24 november op en rondom de Burcht.
Voorzitter Sinterklaascomité Zaanstad René de Reus is blij. "De burgemeester heeft toegezegd de veiligheid te zullen waarborgen. In een gesprek, dat een paar weken geleden plaatsvond op het stadhuis en in aanwezigheid van de veiligheidsambtenaar, liet Hamming aan ons weten dat hij het ook belangrijk vindt dat het feest in Zaandam Zuid doorgang kan hebben." De Reus kan weer een beetje rustig ademhalen, na alle commotie rondom de zwarte Pieten en het niet deelnemen aan de landelijke intocht. "Ik ben blij met de hulp die Jan - ja, ik noem 'm gewoon bij zijn voornaam - ons nu heeft toegezegd. Voor het feest in de tent zijn wij zelf verantwoordelijk, maar voor alles buiten het terrein daarvoor gaat de gemeente een veiligheidsplan maken."
De Reus tenslotte lachend: "Ik heb Jan nog wel laten weten dat we nog terugkomen met de collectebus bij de raad. En als die vol is komen we gewoon terug naar het stadhuis met nog een lege bus!"
Voor het Grote Sinterklaasfeest worden nog vrijwilligers gezocht: voor het inpakken van het strooigoed en de op- en afbouw. Meehelpen? Aanmelden kan via www.sintinzaanstad.nl.

Meer berichten