139.000 euro voor Stichting Het Vergeten Kind - Gala Rotaryclub De Zaan Zaandijk brengt stevig bedrag op

  Nieuws
Alleen maar blije gezichten bij het gala van Rotaryclub De Zaan Zaandijk. (Foto: Bart Homburg)
Alleen maar blije gezichten bij het gala van Rotaryclub De Zaan Zaandijk. (Foto: Bart Homburg) (rodi.nl)

ZAANDIJK - Het Van Huis naar Thuis-gala van Rotaryclub De Zaan Zaandijk heeft vorige week donderdag in de Lichtfabriek in Haarlem een groot bedrag opgebracht voor Stichting Het Vergeten Kind. Aanwezig waren bijna tweehonderd gasten, overwegend Zaanse ondernemers. Ze werden getrakteerd op een culinair diner, artiesten, een loterij en twee veilingen. Aan het eind van de avond kon een bedrag van maarliefst 139.000 euro worden gepresenteerd.
Na een ontvangst met amuses en champagne betraden de gasten die avond de zaal. Deze was sfeervol ingericht, met ronde tafels en op elke tafel een enorme kandelaar met brandende kaarsen. Na het openingswoord door voorzitter Olof Frankfort leidde presentatrice Francis Beukeveld, tevens verbonden als ambassadrice aan Het Vergeten Kind, de gasten door de avond.
Tussen de gerechten door werd aandacht gevraagd voor Stichting Het Vergeten Kind zelf. Dit startte met een uitleg door Jeroen van Woudenberg, relatiemanager van de stichting. Daarna deden twee Unforgettables, kinderen uit de doelgroep zelf, hun verhaal. Verder konden de aanwezigen genieten van optredens van Katrina Manaog (jongste finaliste van The Voice Kids), Gerard Alderliefste, Cecilia Boeren & Alex Sao (winnaars Jan Pasveer Concours), Afternoon (drie zangeressen, wereldberoemd in de Zaanstreek) en zangeres Do.

Hoogtepunt

Hoogtepunt van de avond was de veiling, die door veilingmeester Patrick Becks werd geleid. Hij daagde met humor de gasten uit om te bieden. Opmerkelijk en geheel passend in de sfeer van de avond boden zanger Gerard Alderliefste en zangeres Do spontaan een huisconcert in als kavel. Alles om het bedrag voor het goede doel zo hoog mogelijk te laten zijn.
Uitdagingen

Rotary De Zaan Zaandijk-voorzitter Olof Frankfort is trots op het bedrag en de organisatie. "Met de nodige uitdagingen hebben we het jubileumevenement, mede dankzij professionele en vrijwillige ondersteuning, kunnen organiseren. Oorspronkelijk hadden we de ambitie om 100.000 op te halen. We zijn dan ook bijzonder trots dat de opbrengst ruim boven de oorspronkelijke ambitie is uitgekomen. Wie had dat kunnen denken!"

Meer berichten