Wijkwaardering voor twee vrijwilligers Stichting Dierenzorg

  Nieuws
Helemaal links, onder: Louise Verra en rechtsonder, met bril: Gera de Jager. (Foto: Stichting Dierenzorg)
Helemaal links, onder: Louise Verra en rechtsonder, met bril: Gera de Jager. (Foto: Stichting Dierenzorg) (rodi.nl)

ZAANDAM - Het was donderdag 29 november de dag van de wijkwaardering voor twee vrijwilligers van Dierenzorg: Gera de Jager en Donald van der Velden. Donald was wegens ziekte niet in staat aanwezig te zijn, maar Gera stond op de ambulance ingeroosterd, zodat zij er wel was.
Om te voorkomen dat Gera in de gaten zou krijgen dat er iets stond te gebeuren, werd zij samen met een collega, die ook in complot zat, regelmatig op een klus gestuurd. Dit zodat de voorbereidingen ongestoord konden plaatsvinden. Om 11.30 uur was iedereen aanwezig: Natasja Groothuismink (wethouder Dierenwelzijn), Martine Koppe (wijkmanager), alsmede het Dagelijks Bestuur en de coördinatoren van Dierenzorg. Ook de man van Gera was er vanzelfsprekend.
Als Gera naar de post wordt teruggeroepen, is ze zeer verrast wanneer zij in het zonnetje wordt gezet. Bij binnenkomst wordt ze allereerst gefeliciteerd met een grote bos bloemen uit handen van Edwin van Noorloos, bestuurslid bij Dierenzorg. Waarna de wethouder Natasja Groothuismink het woord neemt om namens de Gemeente Zaanstad de waardering uit te spreken voor de lange tijd dat Gera zich als vrijwilliger al inzet voor het dierenwelzijn in de Zaanstreek. Wijkmanager Martine Koppe en Lucy van der Wal van Zaankanters voor Elkaar overhandigen vervolgens de Wijkwaardering aan Gera. Louise Verra, voorzitter van Dierenzorg, nam de Wijkwaardering namens Donald in ontvangst.
Op de voor Gera gebruikelijke manier (nuchter) stond zij rustig iedereen te woord. Bij iedereen had ze wel een verhaal over iets wat zij de afgelopen veertig jaar op de dierenambulance heeft meegemaakt. Onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers bleef het volgens Stichting Dierenzorg nog lang gezellig.

Meer berichten