Kerstliederen in meerdere talen

  Nieuws
Kaskedieze. (Foto: Maaike Krijnen)
Kaskedieze. (Foto: Maaike Krijnen) (rodi.nl)

KROMMENIE - Wereldmuziekkoor Kaskedieze brengt onder leiding van Jules Bart ook dit jaar weer haar traditionele kerstconcert in Krommenie. Dat doen zij woensdag 19 december om 20.00 uur. Al bijna dertig jaar zingt het koor in uiteenlopende talen. Vandaar ook de naam, een Zaanse verbastering van het Franse: 'Qu'est-ce qu'il disait?' Dat betekent 'Wat zegt hij?'

Kaskedieze gaat harmonieën uit de Russisch-orthodoxe liturgie afwisselen met liederen uit de Joodse traditie. Bovendien komen een Tsjechisch en zelfs een Japans wiegelied voorbij. Het koor put ook inspiratie uit het boek 'Hodie Christus natus est' (Latijn voor 'Vandaag is Christus geboren'). In de jaren negentig, toen de Europese grenzen aan het vervagen waren, werden kerstliederen in de eigen streektaal opgetekend en uitgegeven. Het project was een succes, want heel veel landen deden mee. Het zingen van elkaars taal bleek erg aantrekkelijk voor dirigenten en zangers. Het koor wordt bij een aantal liederen instrumentaal ondersteund door accordeoniste Erica Roozendaal en violist Bert Vos van The Klezmer Society. Ook verzorgen deze muzikanten twee intermezzo's.
Het concert vindt woensdag 19 december plaats in de Nicolaaskerk, Heiligeweg 1 in Krommenie. Het begint om 20.00 uur en de kerk is om 19.15 uur open. De entree bedraagt 10 euro, inclusief hapje en drankje. Kinderen onder de twaalf jaar kunnen gratis naar binnen. Kaarten zijn te reserveren bij Trudy Boom, 075 6212028 of trudy@aukboom.nl.

Meer berichten