Dronken bestuurder richt chaos aan op A4 bij Rijswijk

112-nieuws
Bergingsdienst haalt verwoeste auto uit de greppel
Bergingsdienst haalt verwoeste auto uit de greppel (Foto: District8)

Een bestuurder van een personenauto heeft in de vroege ochtend van donderdag 25 januari een ravage veroorzaakt op de A4 bij Rijswijk.

Omstreeks 03:50 uur raakte de bestuurder van een Nederlandse huurauto, ter hoogte van de afrit van de Prinses Beatrixlaan richting Rotterdam, van de weg. Hij ramde een verkeersbord en reed daarna enkele tientallen meters door het gras.

Uiteindelijk reed de wagen schuin van een talud af, tegen de vangrail van de hoofdrijbaan en vervolgens in een betonnen afwateringsgeul. Hier kwam de auto vast te zitten.

De bestuurder kon snel uit de wagen klimmen, maar wilde geen hulp. Omstanders belden 112, waarop de politie en de ambulancedienst ter plaatse kwamen. Rijkswaterstaat sloot in verband met het ongeval twee rijstroken richting Rotterdam af. De bestuurder raakte wonder boven wonder niet gewond. Wel testte hij positief op alcohol en bij een drugstest op THC. Hij is hierop aangehouden.

Een berger van het bergingsbedrijf Vreugdenhil heeft met een kraan de auto uit de betonnen geul gehaald. De auto, die verhuurd was, raakte door het eenzijdige ongeval total-loss. Omdat er onder andere sprake is van olielekkage, blijft één rijbaan van de A4 richting Rotterdam en de afrit richting de Prinses Beatrixlaan afgesloten.