Rijswijker verliest duizenden euro’s bij babbeltruc

112-nieuws
Deze twee mannen kochten voor €1200,- cadeaubonnen in het Kruidvat.
Deze twee mannen kochten voor €1200,- cadeaubonnen in het Kruidvat. (Foto: Politie)

Een 72-jarige man uit Rijswijk is begin december vorig jaar slachtoffer geworden van een babbeltruc. Hij verloor hierbij duizenden euro’s en een erfstuk van zijn overleden vader.

Het slachtoffer kreeg op 4 december een sms met de waarschuwing dat er geprobeerd was een bedrag van €720,20 van zijn rekening af te schrijven. Omdat de man zelf niks had overgemaakt, belde hij het nummer dat in het tekstbericht vermeld stond. In het daarop volgende telefoongesprek werd hem verteld dat hij de dupe is geworden van oplichters en om alles te blokkeren moest de man zijn adres en pincode geven. Een medewerker van de bank zou dan bij hem thuis alles komen ophalen.

Nog tijdens het telefoongesprek verschijnt er inderdaad een dame aan de deur om de passen op te halen. De zogenaamde bankmedewerker aan de telefoon weet het slachtoffer er ondertussen ook van te overtuigen contant geld en een waardevol horloge bij deze dame “in veiligheid” te brengen. Als de dame is vertrokken, wordt ook de telefoonverbinding verbroken.

Al snel hierna wordt duidelijk dat de man slachtoffer is geworden van een babbeltruc. Eerst wordt er €2800,- opgenomen bij een geldautomaat aan de Henri Dunantlaan en vrijwel direct daarna kopen twee mannen bij het Kruidvat aan de Dr. H. Colijnlaan voor €1200,- cadeaubonnen van de Mediamarkt. Hierbij werd hun gezicht op camera vastgelegd.

Naast het geld is de man ook een horloge kwijt dat een erfstuk was van zijn vader. Het betreffende horloge is van het merk Tissot en heeft een inscriptie op de achterkant: ‘Ter gelegenheid van het 25-jarig kosterschap van de kerk aan de Assendelftstraat’. Weet u wie de mannen op de foto zijn of heeft u enig idee waar het omschreven horloge is? Bel de opsporingstiplijn op 0800-6070 of meld misdaad anoniem via 0800-7000.