Harvest Road koos Miss Nederland én Rijswijk voor nieuwe videoclip

Cultuur
De bandleden van Harvest Road en Miss Nederland voor Te Werve, een van de opnamelocaties voor hun nieuwste videoclip. V.l.n.r. Niels, Koen, Nikki, Julia, Jeroen (op de voorgrond) en Robert.
De bandleden van Harvest Road en Miss Nederland voor Te Werve, een van de opnamelocaties voor hun nieuwste videoclip. V.l.n.r. Niels, Koen, Nikki, Julia, Jeroen (op de voorgrond) en Robert. (Foto: JV)

Wat hebben het Strandwalfestival en Miss Nederland met elkaar te maken? Het antwoord: Harvest Road. In juli nam deze pop-/rockband een videoclip op in Rijswijk. Julia Sinning (Miss Nederland) was erbij. Tijdens het Strandwalfestival zal de band hun moderne, zowel sferische als energieke sounds laten schallen door het Rijswijkse Bos. Gitarist Jeroen Voogt vertelt er meer over.

Strandwalfestival

Door Debbie van Eijk

Het is de derde videoclip bij Harvest Road’s EP, ‘Night & Light’. Hun eerdere videoclips werden geschoten in Den Haag, waar de EP is opgenomen, en hun oefenruimte, die voor de gelegenheid was aangepast met speciale effecten. Rijswijk vormde het decor bij het derde en laatste nummer. Jeroen: “Ik woon zelf in Rijswijk, net als de drummer.” 

Westlandse roots

In totaal bestaat de band uit vijf leden. Op zangeres Nikki na, die uit Hoek van Holland komt, hebben alle bandleden hun roots liggen in het Westland. De zangeres trad in 2019 aan als nieuwste bandlid. In de jaren daarvóór moest de band het zonder zanger of zangeres doen. Jeroen licht toe: “We zijn vier jaar zangerloos geweest.” Dankzij veel doorzettingsvermogen bleef de band bestaan. “Toen kwam Nikki.” In die vier jaar deden de bandleden wat eigen projecten, zo ook Jeroen, die Julia Sinning leerde kennen. “Ik kwam Julia via, via tegen voor een nummer dat ik zelf heb uitgebracht. Ze speelde toen ook mee in een clip die verbonden was aan dat nummer.”

Miss Nederland

Julia deed eerder mee aan The Bachelor. Haar deelname leidde tot veel kritiek op social media. “Of ze wel ‘echt’ was en of ze niet alleen voor de roem meedeed,” herinnert Jeroen zich. “Wij als band weten wel beter. Julia is oprecht, empathisch, supertof en kan ook nog eens heel goed acteren.” Vorig jaar werd Julia Miss Nederland. Ook heeft ze haar debuut gemaakt op Netflix, als Victoria in de serie Dirty Lines.

Ontstaan bandnaam

Hoe is de bandnaam ‘Harvest Road’ eigenlijk ontstaan? Jeroen antwoordt: “Toen we begonnen in 2013, was er een andere bassist bij de band. Die was helemaal fan van het album ‘Harvest Moon’ van Neil Young. Vandaar ‘Harvest’. Onze oefenlocatie was toen nog in Midden-Delfland, waar we vanaf de Kwakel een weg van twee kilometer door de uitgestrekte weilanden moesten afleggen voor we er waren. Door die lange weg kwamen we op het deel ‘Road’.”

De opnames

Sinds vijf jaar woont Jeroen in Rijswijk: eerst jarenlang in de voormalige Sijthoff-locatie, de ‘eierdoos’ in Plaspoelpolder. Daar nam de band ook een nummer op: ‘Won’t Pretend’. Sinds twee jaar woont hij in de gerenoveerde Generaal, ook een van de filmlocaties voor de videoclip. Hoe was het eigenlijk om die op te nemen? “Leuk om samen te doen, maar voor ons is het acteren wel gek. Laat ons maar op het podium staan.” Dat is die nuchtere Westlandse mentaliteit die de mannen, hoewel ze inmiddels deels uitgewaaierd zijn over de regio, nog altijd hebben.

Laat ons maar op het podium staan

Harvest Road timmert intussen lekker aan de weg: ze mogen al wat vette locaties afvinken die op het lijstje staan van de meeste Nederlandse pop-/rockbands. Het Paard van Troje, de afterparty in Ziggo Dome na een concert van Eric Clapton; en een 30 personenconcert op dezelfde locatie. Ook het zomerterras in de Kuip was een mooi optreden. De volgende stop: het Strandwalfestival. Op zaterdag 10 september van 17.30 tot 18.15 uur kunnen mensen daar live van hun muziek genieten, die ook op Spotify en YouTube te beluisteren is.

De nieuwe videoclip komt op donderdag 1 september online: drie dagen voor de nieuwe Miss Nederland-verkiezing. Hij verschijnt op YouTube en wordt gedeeld op de socials, @harvest_road.

De vijf locaties

Onderstaande locaties in Rijswijk waren het decor voor de nieuwe videoclip. Jeroen licht de keuze toe.
1. Te Werve: “Een mooi, groen gebied. We hebben daar ook foto’s gemaakt voor de EP.”
2. Restaurant Made In Italy: “Een leuk restaurant, daar eet of bestel ik regelmatig. Ook ken ik een van de medewerkers.”
3. De Generaal: “Daar woon ik zelf, sinds twee jaar. En het is een heel mooi appartementencomplex.”
4. Station Rijswijk: “Een gave plek met een lang perron, waar je mooie beelden kan schieten. Ook die open plek, bij de piramide met het glas is een geschikte locatie.”
5. De Bogaard: “Dat gebied maakt nu een gigantische ontwikkeling door. In onze videoclip leggen we vast hoe het daar nu is. Over een paar jaar ziet het er volkomen anders uit.”