Rijswijk deze maand in teken van verkeerssnelheid: ‘1 op de 3 ongevallen door te hoge snelheid’

Ingezonden
De maand juni staat in Rijswijk in het teken van de snelheid van het verkeer.
De maand juni staat in Rijswijk in het teken van de snelheid van het verkeer. (Foto: Gemeente Rijswijk)

De maand juni staat in Rijswijk in het teken van het thema snelheid in het verkeer. Te snel rijden, sneller dan wettelijk is toegestaan of sneller dan de situatie vereist, is helaas de oorzaak van veel ongevallen. Bij één op de drie ongevallen is een te hoge snelheid een factor. Daarom vraagt de gemeente met de campagne ‘Ken de limiet’ aandacht voor snelheid in het verkeer in Rijswijk en de regio.

Iedereen die deelneemt aan het verkeer zou veilig moeten thuiskomen. Het verkeersveiliger inrichten van straten en wegen is lang niet de enige oplossing om Rijswijk verkeersveiliger te maken. Het gedrag van weggebruikers en de voorlichting daarover is van groot belang. Wethouder Mobiliteit Jeffrey Keus: “Het is belangrijk om te weten hoe hard je ergens mag rijden, maar ook wat een passende snelheid is in een bepaalde situatie. Bijvoorbeeld in de buurt van een druk fietspad of een school, want de maximumsnelheid is niet altijd de meest veilige snelheid. Check je snelheid regelmatig, zo rijd je nooit ongemerkt te hard.”

Ken de limiet

Tijdens deze maand vraagt gemeente Rijswijk aandacht voor het thema snelheid door middel van de campagne Ken de limiet. Zo hangen er campagneposters door Rijswijk en brengen we de campagne extra onder de aandacht via social media en op basisscholen en bedrijventerreinen in Rijswijk.

Meer weten?

Ken de limiet is onderdeel van het programma ‘Ik maak een punt van nul’ met als doel nul vermijdbare verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. Kijk voor meer informatie over de campagne op  https://www.maakeenpuntvannul.nl/snelheid/.