Ruim en karakteristiek appartement in hart van historisch Rijswijk

Partnerbijdrage
De ruime living met veel licht.
De ruime living met veel licht. (Foto: PR)

Uniek wonen in Rijswijk. Dat kan goed in de Schoolstraat 53, een heerlijk karakteristiek dubbel bovenhuis met riant dakterras, gelegen in het historische hart van de stad. Het appartement heeft een woonoppervlakte van 122 m2 en de zolder biedt nog veel ruimte voor uitbreiding. De huidige bewoner kocht het pand 18 jaar geleden. Vooral om praktische redenen. “De woning was boven mijn bedrijf”, vertelt hij. “Die locatie was ideaal. Midden in Rijswijk, maar toch vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde van het huis én altijd parkeerplek voor de deur.”

De woning is al die bijzonder goed onderhouden. “Eigenlijk is alles wel een keertje aangepakt”, merkt de verkoper op. “De woning is voorzien van nieuwe beglazing, er is een serre aangebouwd en het dakterras is uitgebreid naar veertig vierkante meter! Daarnaast is de badkamer aangepakt, het toilet gemoderniseerd, de houten vloeren zijn vervangen, de muren voorzien van nieuw stucwerk en er is een nieuwe keuken geplaatst. Het wooncomfort is sindsdien aanzienlijk toegenomen.”

In de loop der jaren heeft de verkoper dan ook veel herinneringen gemaakt in de woning aan de Schoolstraat. “Te veel om op te noemen”, bekent hij. “Maar als ik moet kiezen denk ik toch vooral aan het voorjaar. De eerste warme dagen buiten op ons riante dakterras. Prachtig was dat, maar eigenlijk is alles aan deze woning uniek. Je woont hier prachtig in de oude kern van Rijswijk met zicht op de kerk en de gezelligheid van de zaterdagse markt pal voor de deur. Op loopafstand zijn ontelbare goede restaurants te vinden en als je zelf wilt koken is ook de supermarkt om de hoek.”


Het ruime dakterras - PR foto

Vrij wonen in het historische centrum van Rijswijk. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar volgens de verkoper is het toch echt zo. “Je woont hier midden in het centrum, maar toch is het hier heel rustig. Dit is een kindvriendelijke buurt met relatief veel gezinnen. Ik heb een hele goede band met mijn buren. Die ga ik ook vreselijk missen als ik binnenkort naar Spanje verhuis.”

De Schoolstraat 53 is goed bereikbaar met veel voorzieningen in de buurt. Gesitueerd op fietsafstand van het centrum van Rijswijk en de dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving vinden we op slechts 3 minuten rijden.


De woning staat midden in Rijswijk, maar heeft toch vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde van het huis én altijd parkeerplek voor de deur. - PR foto

Nieuwsgierig geworden? Neem voor een bezichtiging contact op met Hoogenraad NVM Makelaars via (070)399 36 34 of kijk op www.hoogenraad.nl.