Jeffrey de Zwaan sterk spelend uitgeschakeld op UK Open

Sport
Jeffrey de Zwaan vertegenwoordigde Nederland afgelopen weekend tijdens de UK Open.
Jeffrey de Zwaan vertegenwoordigde Nederland afgelopen weekend tijdens de UK Open. (Foto: Pexels/Skitterphoto)

Rijswijkse darter Jeffrey De Zwaan zorgde afgelopen weekend voor vuurwerk op de UK Open. Hij dartte zich vrijdag 3 en zaterdag 4 maart een weg van de eerste naar de zesde ronde en versloeg in de vijfde ronde voormalig wereldkampioen Gerwyn Price. ‘The Black Cobra’ legde het uiteindelijk met 7-10 af tegen Rob Cross.

In de vijfde ronde leek Price in het begin de sterkste. Hij won de eerste vier legs. Maar daarna kwam De Zwaan terug. Hij kwam op een 7-4 voorsprong, tot Price weer echt in actie kwam en de stand 7-7 werd. Beide darters gooiden daarna boven de honderd gemiddeld en kwamen op een tussenstand van 9-8. Jeffrey de Zwaan won de wedstrijd uiteindelijk met een elfdarter.

Zaterdagavond verloor De Zwaan echter van Engelsman Rob Cross. Dat ging niet zonder slag of stoot. De Zwaan liet wat knappe prestaties zien, zoals een 130-finish en een 164-finish, waarmee hij zichzelf op een flinke voorsprong bracht. Maar de Engelsman kwam terug en bereikte via een 110-finish en een check-out van 88 een voorsprong van 5-4. De Zwaan miste wat dubbels, remde Cross nog even af met een 12-darter maar moest uiteindelijk het onderspit delven. Het gemiddelde van De Zwaan was 95.42, van Rob Cross 95.76.

Bron: dartsactueel.nl, dartsnieuws.com.