Vredenburch gedeeld koploper na zege op Quintus

Sport
Spelers van Vredenburch vieren een doelpunt tijdens een eerdere wedstrijd vorig jaar.
Spelers van Vredenburch vieren een doelpunt tijdens een eerdere wedstrijd vorig jaar. (Foto: archieffoto Kees Franken)

In de 4e klasse D van het zaterdagamateurvoetbal haalde Vredenburch op een nieuw aangelegd kunststofgrasmat de rest van het eerder gestaakte duel tegen Quintus in. In de nog resterende 63 minuten en bij een stand van 1-0 scoorde de thuisploeg nog vier keer, maar moest het wel twee tegentreffers incasseren. Einduitslag 5-2 in het voordeel van de blauw-roden aan het Julialaantje.

Door: Peter Petit

Doelpuntenmaker Mitchell Jacob van de gestaakte wedstrijd eind vorig jaar, was er dit keer vanwege een blessure niet bij. Uit een counter kwam Vredenburch op 2-0, het grote talent Bas Visser schoot raak uit een voorzet van Erwin Kruit. Niet veel later was het Joey van Zwam die de bal onder Quintus doelman Dahley le Duc kon schuiven, 3-0. Bij de rust was de stand 3-1, Dylan de Brabander kopte bij de tweede paal uit een vrije trap binnen.

Na tien minuten in de tweede helft verslikte de Westlandse doelman Le Duc, die normaal gesproken toch de aandacht op zich vestigt vanwege zijn goede keeperswerk, zich in een lange bal, waardoor opnieuw Visser zomaar voor een lege doel stond en geen probleem had de bal tegen de netten te schieten. Quintus kwam in deze periode terug in de wedstrijd, het was weer De Brabander die verantwoordelijk was voor het tweede doelpunt van de gasten. Maar Vredenburch had het laatste woord, Erwin Kruit bepaalde de eindstand op 5-2, waardoor twee maanden na het staken van de wedstrijd, die vervolgens in januari ook nog eens werd afgelast, eindelijk in de boeken worden geschreven. Vredenburch mag zich nu halverwege het seizoen, gedeeld koploper in 4D noemen, samen met 1e periodekampioen FC Zoetermeer. Beide teams hebben 28 punten uit 11 duel, Zoetermeer heeft echter een beter doelsaldo.