Maite kreeg de sleutel van fonkelnieuw appartement in Schagen.
Maite kreeg de sleutel van fonkelnieuw appartement in Schagen. (Foto: aangeleverd)

‘Het scheelde weinig of dit appartement was aan mijn neus voorbijgegaan’

Algemeen

SCHAGEN – De rubriek ‘Het verhaal achter’ zoomt in op de woningbouw in de gemeente Schagen. Welke mensen hebben een woning nodig en wat is hun verhaal? In deze serie komen verschillende mensen aan het woord. Maite Perez Y Perez (27) woont sinds kort in het nieuwe appartementencomplex aan het Westerpark in Schagen.

‘De rubriek ‘Het verhaal achter’ is in samenwerking met de Gemeente Schagen’

Maite Perez Y Perez uit Schagen kan haar geluk niet op. Wooncompagnie overhandigde haar in april van dit jaar de sleutels van een fonkelnieuw appartement aan het Westerpark. Op deze locatie leverde de corporatie in totaal 35 sociale huurwoningen op. ‘’Het had maar weinig gescheeld of dit appartement was aan mijn neus voorbijgegaan’’, vertelt Maite.

Zeventiende plek

‘’Ik had me ingeschreven voor één van de zestien woningen voor jongeren onder de 27 jaar. Ik was toen 26 jaar en net afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik wilde al een tijdje uit huis, maar wel in Schagen blijven wonen. Dit was de perfecte locatie voor mij. 

Na de inschrijving kreeg ik te horen dat ik op de zeventiende plek stond en dus geen woning kreeg toegewezen. Ik baalde ontzettend. Elke dag logde ik wel honderd keer in om te zien op welke positie ik stond. Het scheelde tenslotte maar één plek. Ik kon aan niets anders meer denken, want ik wist: als dit niet doorgaat kan het nog jaren duren voordat ik in Schagen een appartement vind.’’

Ongelooflijk blij

‘’Ik heb Wooncompagnie vaak gebeld met vragen over de woning en hoe het ervoor stond. Ik was een soort stalker, achteraf gezien is dat best gênant.’’ De vreugde was daarom extra groot toen Maite dat bewuste telefoontje kreeg. ‘’Ik bleek uiteindelijk toch in aanmerking te komen voor een woning. Dit had onder andere te maken met dubbele inschrijvingen en mensen die na de kijkdag toch van mening waren veranderd. Ik was ontzettend blij en belde direct mijn ouders, die op vakantie waren. Zij waren opgelucht en zeiden met een knipoog: als Maite deze woning niet krijgt, komt het niet goed met haar.’’

‘In het begin was het nog wel wennen’

‘’Het appartement werd behangklaar opgeleverd. Samen met mijn ouders, familie en vrienden zijn we aan de slag gegaan met het appartement.’’ Inmiddels woont Maite er een aantal maanden. ‘’In het begin was het nog wel wennen hoor, alsof ik op visite was bij iemand anders. Nu ben ik helemaal gesetteld en het appartement is mooi, ruim en gasloos. Dat laatste is zeker in deze tijd erg welkom. Ik had het niet beter kunnen treffen. Mijn ouders wonen op vijf minuten afstand en je bent binnen no time in het centrum. Ik woon heerlijk.’’

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Etos Schagen maakt intrede in haar prachtige pand Algemeen 5 okt, 14:34
Afbeelding
Filatelie, de liefhebberij voor het verzamelen van postzegels Algemeen 5 okt, 13:25
Afbeelding
VZV speelt Europese handbalwedstrijden Algemeen 5 okt, 12:14
Afbeelding
SP-Kamerlid naar Schagen met revolutionair financieel plan Algemeen 5 okt, 10:59
Afbeelding
Inkijkje in het leven van de bloeiende natuur Algemeen 5 okt, 10:43
Afbeelding
Voetganger aangereden in Burgerbrug 112-nieuws 4 okt, 15:56
Afbeelding
Dierendag in beeld Algemeen 4 okt, 14:45
Afbeelding
Open dag Hospice Schagen Algemeen 4 okt, 09:51
Afbeelding
Onderzoek CvdM: huis-aan-huisbladen hebben het grootste bereik Algemeen 4 okt, 09:14
Afbeelding
Alzheimer Nederland zoekt collectanten Algemeen 3 okt, 14:55
Afbeelding
Wereldpremière Spot’70 Algemeen 3 okt, 13:40
Afbeelding
Bedrijven openen hun deuren in maart Algemeen 3 okt, 11:50
Afbeelding
Werkzaamheden Zijperbrug Algemeen 3 okt, 11:16
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief