Grote brand in stal met dieren Zuidbuurt Maassluis

112-nieuws
Afbeelding
(Foto: Flashphotonl)

In een stal van De Karperhoeve aan de Zuidbuurt is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. Vanaf de A20 waren metershoge vlammen zichtbaar. De brand is opgeschaald naar zeer grote brand. De brandweer was met veel materieel ter plaatse. Ook was een speciaal watertransportsysteem van de brandweer uit Schiedam opgeroepen. De rookontwikkeling die bij de brand vrij kwam, trok richting de Waterweg.

In de stal waren volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam op het moment dat de brand uitbrak 6 paarden aanwezig. De paarden werden op tijd uit de stal gehaald en overleefden het drama.

39 schapen en 20 lammeren hebben de vuurzee niet overleefd. De bewoners zijn preventief nagekeken door medisch personeel, maar ongedeerd.

(Update)

Inmiddels hebben Colin en Vivien Springveld een doneeractie opgezet: “De eigenaren van Karperhoeve werken 24/7 keihard in het belang van hun dieren en de kinderen in de omgeving. De nieuwe schuur stond dinsdagnacht volledig in brand waardoor alle schapen en lammetjes zij overleden. Met gevaar voor eigen leven hebben zij nog de paarden en het pasgeboren veulen kunnen redden. Met deze actie willen wij hen ondanks de emotionele schade steunen in de financiële schade.”

Kijk op
https://www.doneeractie.nl/ondersteun-karperhoeve-in-heftige-tijden/-74576