10 jaar tekenen en schilderen bij AKCS

Cultuur
AKCS Expositie Frankeland
AKCS Expositie Frankeland (Foto: AKCS)

De Stichting Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS) bestaat dit jaar 10 jaar. Sinds de oprichting in 2014 organiseert de stichting vijf dagen in de week teken- en schilderlessen in haar eigen atelier.

Eerst in de Oranjestraat, later op de Nieuwe Haven en sinds ruim een jaar in het AKCS atelier op de Grote Markt naast het oude stadhuis van Schiedam.
Om het jubileum luister bij te zetten organiseert AKCS de komende tijd een aantal exposities met werk van haar cursisten. Momenteel zijn bijna 40 kunstwerken te zien in het verpleeghuis Frankeland aan de Sint Liduinastraat in Schiedam. Deze expositie is dagelijks te bezoeken tot eind juni. Van 3 juni tot 14 juli is werk van AKCS cursisten te zien in het Aanloophuis De Groene Luiken op de Oosthavenkade in Vlaardingen. Deze expositie is dagelijks te bezoeken van 13.00 tot 16.00 uur.
Op zaterdag 22 en zondag 23 juni viert AKCS bovendien op feestelijke wijze haar 10-jarig bestaan en het einde van het seizoen met een expositie in het atelier aan de Grote Markt. Tenslotte is het werk van de cursisten na de vakantie ook nog van 10 oktober tot 3 januari te zien in het verpleeghuis Schiewaegh aan de Damlaan in Schiedam.

Meer informatie over de exposities en de activiteiten van de stichting Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS) is te vinden op de website www.stichtingakcs.nl.