Magnezy Dance Productions presenteert: Dans In Ontwikkeling

Cultuur
Op 9 mei presenteert Magnezy Dance Production editie 15 van Dans in Ontwikkeling.
Op 9 mei presenteert Magnezy Dance Production editie 15 van Dans in Ontwikkeling. (Foto: Richard Beukelaar)

Dansliefhebbers opgelet! Op dinsdag 9 mei presenteert Magnezy Dance Productions “Dans In Ontwikkeling” in het Wennekerpand in Schiedam. Dit is een project waarbij nieuwe, jonge dansmakers de kans krijgen om onder intensieve begeleiding aan relatief korte werkperiodes te werken en deze af te sluiten met presentaties.

Deze presentaties worden geprogrammeerd naast een kant-en-klare productie van een andere jonge maker. Dit initiatief is tot stand gekomen door de nauwe samenwerking tussen Magnezy Dance Productions, Theater aan de Schie en Ruimte in Beweging. Een van de presentaties tijdens “Dans In Ontwikkeling” is “SELF-HELP: how to make babies, have a career and eat organic”. Dit is een duet van choreograaf Margarida Constantino en vertelt het verhaal van de belachelijke verwachtingen van coming-of-age door middel van radicaal satirische observaties.

SELF-HELP hervormt de aard van de voorstelling en haar conventies door in en uit de vierde wand te stappen. Het is een kritiek op zelfspot en demystificeert onderwerpen als immigratie, werkloosheid en op geslacht gebaseerde sociale structuren door persoonlijke anekdotes te delen van nomadische aspirant-kunstenaars en gender-non conforme feministen. Dit humoristische, confronterende stuk is de bestseller van het jaar en wordt gedanst door Margarida Constantino en Rodrigo Ribeiro.

De live muziekcompositie is van Rodrigo Ribeiro en er wordt gebruik gemaakt van een intermezzo van Cavalleria Rusticana door Pietro Maacagni en het originele nummer “It’s been years” van Maas van Gogh. De dramaturgie en artistieke begeleiding zijn in handen van Hans Timmerman en Katarzyna Sitars.

Een andere presentatie tijdens “Dans In Ontwikkeling” is “Du(o)ality” van choreografen/dansers Masha Zhukova en Liza Zhukova. Het thema van deze voorstelling is de dualiteit van de mens en hoe schoonheid en lelijkheid, vriendelijkheid en kwaad, licht en duisternis bestaan in één persoon.

De makers vertalen dit thema naar een fysieke voorstelling die wordt ondersteund door de muziekcompositie van Ezequiel Menalled. Kostuumontwerper is Min Li en het lichtontwerp is van Varya Klosse. De projectmanager is Eline Hocque.

Kaarten

Kaartjes voor “Dans In Ontwikkeling” zijn te koop via www.theateraandeschie.nl. De prijs voor een kaartje is €16,50. Voor 65+ is er een korting van €12,50 en voor CJP en studenten is de prijs € 9,00. Mis deze bijzondere voorstelling niet en laat u meevoeren door de creativiteit en passie van deze jonge dansmakers.