Aanmeldingen Schiedamse Poetry Slam 2024 zijn geopend

Nieuws
Woordkunstenaars kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Schiedamse Poetry Slam.
Woordkunstenaars kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Schiedamse Poetry Slam. (Foto: PR)

Na vier succesvolle edities is de Schiedamse Poetry Slam terug. Woordkunstenaars kunnen zich nu inschrijven voorde voorrondes, aanmeldingen zijn open tot en met 19 mei 2024.

De vijfde Schiedamse Poetry Slam vindt plaats in de Bibliotheek Schiedam op woensdag 5 juni en woensdag 19 juni 2024. De finale is op 3 juli.

Van rappers, Spoken Word Artists tot experimentele woordensmeders of klinkende sonnet schrijvers - sinds 2020 is de Schiedamse Poetry Slam de literaire battleground waar woordkunstenaars uit Schiedam en omstreken de verbale strijd met elkaar aan gaan. Inschrijven kan tot en met 19 april. Vol = vol, dus meld je snel aan via het inschrijfformulier.

Over Poetry Slam

De Schiedamse Poetry Slam kent reeds vier succesvolle seizoenen. Organsitie: “We zien dat in deze vier jaren vele nieuwe Schiedams talenten zich hebben ontwikkeld: woordkunstenaars die inmiddels op lokale en landelijke evenementen staan. Zoals de Schiedamse woordkunstenaar KMR: hij stond voor het allereerst op een podium tijdens de slam van 2021, won de editie van 2022 en is sinds 1 januari 2024 stadsdichter van Schiedam. Zaïre Krieger, finalist van de eerste Schiedamse Poetry Slam, trad in 2023 op voor de koning en meerdere malen op nationale TV. Poetry Slam is een internationaal bekend concept. In de beide voorrondes (woensdag 17 mei en 31  mei) is plaats voor optredens van acht deelnemers per keer. Het publiek stemt wie er door mag.

Uit beide voorrondes gaan twee deelnemers door naar de finale op 1 juli. De winnaar van de finale wordt afgevaardigd om Schiedam te vertegenwoordigen in de landelijke finale: het NK Poetry Slam, najaar 2024. De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én mogelijk het WK. Een prachtige kans voor opkomend talent om zichzelf te presenteren.

Inschrijven, meer info en terugkijken vorige edities: www.schiedamsepoetryslam.nl.

De Schiedamse Poetry Slam is een samenwerking tussen Verbalism, de Bibliotheek Schiedam en het Literaire gezelschap