Hermes DVS heeft eerste prijs binnen

Sport
Feest in Harga, nadat Hermes DVS zich door winst bij Egelantier Bioys had verzekerd van de tweede periode. (Foto: UWM/gav)
Feest in Harga, nadat Hermes DVS zich door winst bij Egelantier Bioys had verzekerd van de tweede periode. (Foto: UWM/gav) (Foto: )

Hermes DVS is periodekampioen. Daarvoor zorgde de 1-5 winst bij Egelantier Boys, waardoor het in de tweede periode gelijk finishte met Overmaas en Maasdijk, maar zich op doelsaldo de periode toe-eigende. In Harga beschouwen ze het echter als bijvangst.

DOOR GERARD S. VERVER

“De nacompetitie is niet aan ons besteed”, had topscorer Marius Lansbergen al eens en gebaseerd op de dramatische afloop van vorig seizoen, met heel pijnlijk verlies tegen Graaf Willem II/VAC, laten noteren. “Dus moeten we alert blijven, geen steken laten vallen en op 29 april thuis van Overmaas winnen”, stelt trainer Gokhan Cayir, terwijl hij eenmaal terug in Harga met zijn mannen van een door de clubleiding opgediende ‘Chinees’ smult.

Eerder die dag was hij met zijn “toch wel wat nerveuze mannen” afgereisd naar Rotterdam-Zuid. Die stress was niet zo verwonderlijk, “want Egelantier Boys had na de winterstop niet meer verloren”, wist Cayir. ”Dat zorgde ervoor, dat we op ons hoede moesten zijn”.

KS helpt HBSS

Zonder zelf in actie komen, het uitduel bij OHVV werd afgelast, heeft HBSS de tweede periode geïnd. KethelSpaland, de nummer twee in de tweede periode, verloor van Meeuwenplaat en kan nu het ‘andere oranje’ niet meer achterhalen.

“In het eerste kwartier hadden we het even moeilijk, maar de 0-1 van Koen Pijpers brak de spanning.”

Cayir ziet de periode als een beloning voor de inzet en het vele werk, dat er door de voetballers verzet is. Het is echter geen eindstation. Want ook hij heeft slechte herinneringen aan de ontknoping in vorige nacompetitie. “Om niet weer zoiets mee te maken, is het binnenhalen van het kampioenschap de enige weg om de derde klasse te bereiken.”