Na twee marathons de vierdaagse

Sport
Cheryl en Joyce Kors gaan geen sportieve uitdaging uit de weg. Nu is de Nijmeegse vierdaagse aan de beurt. (Foto: PR)
Cheryl en Joyce Kors gaan geen sportieve uitdaging uit de weg. Nu is de Nijmeegse vierdaagse aan de beurt. (Foto: PR)

De tweeling Cheryl en Joyce Kors gaat geen uitdaging uit de weg.  Zo kwamen ze in 2019 in New York terecht om de voor hen eerste marathon te lopen. Dat deden ze daarna in Rotterdam nog een keer.

De tijd? Meedoen, de sfeer beleven, de Coolsingel halen. Dat doet er toe. Op zondag 16 april zijn ze er weer bij. Niet als deelnemer. Wel als vrijwilliger. “Misschien mogen we flesjes drank of natte sponsen uitdelen”, oppert Cheryl Kors. “Sinds we zelf een paar marathons hebben gelopen, weten we hoe belangrijk vocht is.”

Hoewel ze er een ‘je weet het met ons maar nooit” op laat volgen, verwacht ze niet dat er nog een derde marathon komt. Die in de Big Apple zou eigenlijk, hadden ze zichzelf beloofd, de enige zijn. “Toen we vorig jaar echter weer eens door het virus in een nieuwe lockdown terecht kwamen, vreesden we ons kapot te vervelen en zijn we ons maar gaan voorbereiden op Rotterdam.” 

Ze voelen elkaar, zoals je van tweelingzussen mag verwachten, goed aan. Ze kan het zich niet voorstellen om met een ander op pad te gaan. “Als we samen lopen hoeven we ons niet aan elkaar aan te passen Het matcht automatisch.”

Nieuwe uitdaging

Eigenlijk zijn het laatbloeiers. “in onze jeugd hebben we niet zoveel gesport. Als ik daar nu over nadenk, vraag ik me af waarom we dat vroeger zo weinig deden.” De inhaalslag bracht hen voor vijfdaagse wandelingen over niet altijd makkelijk begaanbare paden op de Balkan. Albanië en IJsland. Begin april gaan ze vijf dagen op pad in Jordanië. Ze kijken er naar uit en niet tegenop. “Want die marathons hebben voor zoveel doorzettingsvermogen gezorgd, dat al het andere als een eitje aanvoelt.” De dames hebben inmiddels wéér een nieuwe uitdaging gevonden: in juli lopen ze de Nijmeegse vierdaagse.