Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
Chasity Grant werd met Ajax kampioen van Nederland. (Foto: Ajax)
Chasity Grant werd met Ajax kampioen van Nederland. (Foto: Ajax)

Zaalvoetballers HBSS halen bekerfinale niet

Het zaalvoetbalteam van HBSS is er niet in geslaagd om de finale van het bekertoernooi te bereiken. De Schiedammers verloren met 5-2 van Westland 2

G-handbal bij DWS

De plannen lagen er al twee jaar, maar werden gedwarsboomd door corona. Nu gaat het er alsnog van komen: de handbalvereniging DWS krijgt een G-team “voor mensen vanaf 16 jaar met een beperking, maar niet rolstoelgebonden zijn.” De deelnemers gaan eenmaal per week trainen. Tijdens het veldseizoen is dat op het complex van DWS in sportpark Thurlede en tijdens het zaalseizoen (van oktobert tot april) in de zaal. De eerste training is op dinsdag 6 juni van 18.00 tot 19.00 uur. Wie handbal eens wil proberen kan zich aanmelden via een Whatsapp-bericht aan Demi Monster 06-55296985

Chasity Grant met Ajax landskampioen

De Schiedamse Chasity Grant, die in 2020 de overstap maakte van ADO Den Haag naar Ajax, werd met het hoofdstedelijke vrouwenteam, na 1-6 winst op PEC Zwo9lle, kampioen van Nederland. Het gemeentebestuur van Amsterdam stelde voor het team op het Leidseplein te huldiging. Daar kwam het echter niet van, omdat het Ajax-bestuur dat niet zag zitten.

Vier medailles voor judoka’s SI Schiedam

Het 26e Houvast Judotoernooi in het Brabantse Mierlo leverde vier judoka’s van Sportinstituut Schiedam een medaille op. Dylan Jansen (-81kg) won bij de Heren +18. Sebastian Olsen (-60kg) werd tweede en Giovanni Florencia (-81kg) derde. Ook Iben Olsen (meisjes O15 -48kg) sloot het toernooi af met een derde plaats.

Ventura in 2e divisie B

In de 2023/2024 zaalcompetitie treffen de handbalsters van Ventura in de tweede divisie B tien tegenstanders: V&L 2, promovendus Quintus 3, Hellas, Westlandia, US, Raamsdonksveer, Venlo 2, Bevo, Noav en LimMid.

Vrouwen HC Rotterdam handhaven zich 

De damesformatie van HC Rotterdam, met de Schiedamse Frederique Moerman, heeft zich gehandhaafd in de hoofdklasse. In de promotie-degradatie-playoff won het tweemaal met 3-2 van Huizen, de nummer twee uit de promotieklasse. 

Zeven innings genoeg voor Schiedam

Het door nogal wat afwezige spelers geteisterde EuroStars 2 was zondag geen partij voor de honkbalhoofdmacht van Schiedam. Na zeven innings was de Capelse tegenstander murw gespeeld: 19-6.

AGENDA

CRICKET(T20): zat (veld HCC) Excelsior’30-Salland en HCC-Excelsior’20, Harga 14.00 Hermes DVS-Bloemendaal.

HANDBAL: zon Stompwijk-DWS(d), Thurlede 11.00 DWS-WHC(h), sportpark WA 12.00 Ventura-SOS/KwiekSport(h).

KORFBAL: zat Vlaardingen Cl.Civilislaan 15.30 Twist-Nexus.