Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
Ben Hoogwerf mag het seizoen bij KethelSpaland niet afmaken. (Foto: RWM)
Ben Hoogwerf mag het seizoen bij KethelSpaland niet afmaken. (Foto: RWM) (Foto: )

De traditionele wedstrijd om de Super Cup tussen de Vlaardingse en Schiedamse voetbalkampioenen is op woensdag 8 mei op het veld van CION in de Vlaardingse Broekpolder. Titelverdediger HBSS is afwezig, omdat het vorig jaar de lokale titel verloor aan Excelsior’20, dat nu dus de Schiedamse eer verdedigt. Tegenstander is Zwaluwen, dat In 2023 na winst op CWO Vlaardings nummer één werd. De aanvang is 19.30 uur.

Strijd om Super Cup op 8 mei bij CION

Cricket-derby is op zaterdag 25 mei 

Omdat het cricketseizoen met een reeks T20-wedstrijden opent, start de 50 overs-competitie pas op zaterdag 25 mei. Zowel Hermes DVS als Excelsior’20 beginnen dan met een thuiswedstrijd: de één tegen VRA en de ander tegen ACC. De Schiedamse derby is op zaterdag 6 juli op Harga.

KethelSpaland breekt met Ben Hoogwerf

Zoals deze krant vorige week al min of meer meldde, heeft KethelSpaland trainer Ben Hoogwerf, waarmee recent het contract nog werd verlengd, op non-actief gesteld. .”Tegenvallende resultaten”, zijn het argument om hem woensdagmiddag, terwijl hij dinsdagavond nog voor de groep stond, de wacht aan te zeggen. Bij de thuiswedstrijd tegen DVO’32 zat zaterdag voormalig TC-bestuurslid Ronald Scholte op de bank.  

Ook succes voor zaalvoetbalsters

Niet alleen de zaalvoetballers van HBSS kunnen aardig met de bal overweg. Dat team werd vorig seizoen kampioen. Goed voorbeeld doet goed volgen, want nu pakten ook de vrouwen de titel. Door winst op het Delftse SEP bleven ze ongeslagen en stelden hun eerste plaats veilig.

Podcast jubilerend Hermes DVS on line

De eerste aflevering van de podcast over de historie van Hermes DVS staat on-line. ‘Lichtblauw Bloed’ is te beluisteren via Spotify waar het te vinden als ‘Hermes D.V.S. 140 jaar’

Monsterzege Scyedam

Het tafeltenniskwartet van Scyedam heeft de voorjaarscompetitie afgesloten met 11-2 winst op Hercules. In de eindstand vasn de eerste klassse B bezetten de Schiedammers de tweede plaats achter kampioen Pecos.

AGENDA

VOETBAL– don (Vlaard.kampioenschap); CION-DVO’32 (20.00)

Zon: VFC/zo-Martinus (14.00).

ZAALVOETBAL: woens Rotterdamse Studs 9-KethelSpaland; vrij HBSS-Bristol Team

CRICKET/T20: zon HCC-Excelsior’20, Sparta 1888-Hermes DVS, VRA-Hermes DVS.

HANDBAL: zon SOS/Kwiek Sport-DWS(h).

HOCKEY: zon Voordaan-Schiedam(d), Ijsswel-Schiedam(h).

HONKBAL: zon RCH/Pinguins-Holy, WSB-Schiedam.

SOFTBAL: zon Bijdorp 11.00 en 13.10 Schiedam-Catch(d)