Nieuwe bestuursploeg voor SVV

Sport
Mario Krabbendam (rechts) zwaaide af en geeft de voorzittershamer door aan  Robin van Putten, die SVV en de nieuwe bestuursploeg gaat leiden. (Foto: RWM) .
Mario Krabbendam (rechts) zwaaide af en geeft de voorzittershamer door aan Robin van Putten, die SVV en de nieuwe bestuursploeg gaat leiden. (Foto: RWM) . (Foto: )

Nee, hij is geen geboren en getogen SVV-er. Wel heeft hij sinds hij in Harga neerstreek om er zijn zoon te laten voetballen en zelf jeugdtrainer werd een rood-groen hart gekregen. Nu is Robin van Putten voorzitter.

Hij komt uit Rotterdam en woont pas kort in Schiedam. “Natuurlijk was SVV geen onbekende club.. Ik speelde bij Blijdorp en dan kom je hier vanzelf regelmatig voor een uitbeurt langs”, legt hij uit, nadat hij en de leden van de nieuwe bestuursploeg donderdag op een bijzondere algemene ledenvergadering de zegen van de achterban kregen. Die bijeenkomst was nodig, omdat regerend voorzitter Mario Krabbendam vorig jaar had laten doorschemeren, dat hij aan zijn laatste bestuursjaar bezig was. “We kunnen deze mooie club niet teloor laten gaan”, is de insteek van Van Putten, die overdag actief is in het onderwijs en de zorg.

Zijn betrokkenheid werd opgemerkt en leidde tot de vraag of hij met anderen een werkgroep wilde vormen, die de club weer uitstraling en toekomst moest gaan geven. “Dat leek een moeilijke taak, maar bleek dat niet te zijn. De mensen, die aanhaakten waren enthousiast en zeiden; het maakt niet uit waarvoor je me inzet ik wil iets voor de club betekenen.” Het leverde meer dan een volle bezetting voor het bestuur op. Daarnaast ontstonden ook allerlei commissies. “Geweldig toch. Ik denk, dat het iets zegt over de cultuur binnen en de kracht van deze club.”

SVV was ooit groot. Is gaandeweg een Calimero geworden, “maar”, ziet de voorzitter, “de groei is terug. Zeker ook dankzij de voetbalschool van Andre Wasiman, die hier actief is .Inmiddels groeit het jeugdvoetbal weer en komen er steeds meer jongeren bij.” Het is een plus voor een vereniging, die niet zo lang geleden door menigeen op sterven na dood verklaard werd. “Dat mag SVV met zo’n mooie historie niet overkomen.”