Uitgeestse Britt breekt door met ‘In Love’

Algemeen
Uitgeestse Britt is te zien en te horen via Spotify en YouTube.
Uitgeestse Britt is te zien en te horen via Spotify en YouTube. ((Foto: aangeleverd))

UITGEEST – Kerstavond was voor Britt van Coezand niet enkel een avond voor overpeinzing, maar tevens de lancering van haar derde single met de toepasselijke titel ‘In Love’. Als kerstcadeau kon de Uitgeestse op eerste kerstdag constateren dat haar nieuwste song maar liefst duizend keer beluisterd was.

Met nog maar zestien jaar, heeft Britt van Coezand haar toekomst al duidelijk uitgestippeld. Britt over die toekomst: “Ik hoop dat ik ooit kan leven van mijn muziek en dat ik daar later mijn huis en gezin van kan onderhouden.” Maar daarnaast toont Britt dat zingen voor haar ook een toegevoegde waarde heeft. “Ik hoop voor mensen een voorbeeld te zijn en ze te inspireren”, is de filosofie van het Noord-Hollandse zangtalent.

Situatie compleet veranderd

Optreden zit er voorlopig niet in. Die situatie is sinds dit vroege voorjaar compleet veranderd. “Door corona kun je natuurlijk niet echt optreden, ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk te zingen voor publiek. Sinds corona heb ik enkel nog radio-optredens gedaan.”

Het zingen beheerst Britt al van zeer jongs af aan en is uitgemond tot een ware passie. “Ik zing al sinds ik me kan herinneren. Ik was altijd fan van het junior songfestival, The Voice Kids. Ik kon letterlijk alles meezingen, elk jaar weer opnieuw!”

The Voice

Dat werpt de vraag op of en zo ja wanneer de jonge zangeres het podium van The Voice probeert te betreden. Daar volgt een duidelijk antwoord op. “Jazeker! Als ik wat ouder ben en nog beter ben geworden in zingen, zou ik dat echt willen proberen.” Dat ‘beter worden’ is voor een deel in handen van de ervaren zangcoach Nienke van den Berg, eveneens uit Uitgeest.

Elke week is Britt te vinden in de studio om muziek te maken. Soms covers, maar vaak ook eigen nummers. Haar muzikaliteit toont Britt door zich zelf te begeleiden op gitaar of piano.

Spotivy

“Er zijn inmiddels drie eigen nummers online, waaronder het eerdergenoemde ‘In Love’. Bij twee nummers zit een videoclip en die kun je bekijken op Youtube. Ook kunnen mensen de liedjes allemaal beluisteren op Spotify onder de naam Britt van Coezand”, laat Britt niet zonder trots weten.

Op YouTube is onder meer het nummer ‘In de Nacht’, te zien en te horen. Een professionele video met de fraaie stem van Britt is overtuigend en het bewijs dat Uitgeest een zangtalent rijk is. De romantiek en melancholie die de zangeres in dat nummer uitbeeldt staan in contrast met de werkelijkheid, want voor een vriend heeft Britt simpelweg geen tijd voor wie misschien eens op de gedachte zou komen… “Ik wil me vooral op andere dingen focussen dan een vaste verkering op dit moment, dus ben er niet echt mee bezig. Mijn muziekcarrière en school hebben op dit moment prioriteit.”

Britt baalt ook van coronatijd

Net als veel jongeren baalt Britt ook van deze coronatijd. “Ik had niet verwacht dat deze tijd zo lang ging duren en ik vind het ook zeker heel erg moeilijk. Ik mis de terrasjes, uitgaansgelegenheden en het samen zijn met familie en vrienden.”

Maar het meest mist de zangeres het optreden. Wellicht in de toekomst ook bij The Voice…