Boeiend open podium De Zwaan Cultureel

Algemeen
Orseket.
Orseket. ((Foto: aangeleverd))

UITGEEST –  Zaterdag 19 maart kunnen belangstellenden tijdens het traditionele open podium van De Zwaan Cultureel genieten van een zeer gevarieerd programma.

Marie’s mannen. Met een bezetting van zang, accordeon, drums, gitaar en contrabas/basgitaar brengen wij vooral gezellige muziek van vroeger uit de 60/70’er jaren maar ook bekende meezingers uit deze tijd. Orseket. Wereldmuziekensemble. De muzikanten delen hun liefde voor traditionele volksmuziek. Dansritmes en melancholische melodieën afgewisseld met originele Klezmer muziek. Passant. Eigen liedjes met Nederlandstalige dichterlijke teksten. Zorgvuldig verpakken zij hun surrealistische verhalende teksten in prachtige kleine schilderijtjes van dromerige muziek waarin de toehoorder in associaties dreigt te verdwalen. Moëd et Chansons. Bariton-zanger en pianist brengen werk van Jacques Brel, Frans Halsema en Ramses Shaffy, aangevuld met Franse chansons. Bart Helmantel - gitaar. Bart is volledig autodidact. “Inspiratie komt voor mij uit vele muzikale hoeken en windstreken, met één belangrijke gemeenschappelijke factor: authenticiteit. songwriting krijgt weer een belangrijke plek in mijn muziek. Toen ik zeven jaar geleden met gitaarles begon, nam alles een grote vlucht en ben ik écht helemaal in mijn muziek gaan wonen.”

Aanvangstijd van het open podium 19 maart is 20.30 uur. De zaal is open om 20.15 uur. De toegang is gratis. Locatie: Dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5.

Bart Helmantel.