Promising Young Woman in beeld

Algemeen
Carey Mulligan als een jonge vrouw, die afrekent met grensoverschrijdend gedrag van mannen.
Carey Mulligan als een jonge vrouw, die afrekent met grensoverschrijdend gedrag van mannen. (Foto: aangeleverd)

Grensoverschrijdend

UITGEEST - Vrijdag 1 april presenteert De Zwaan Cultureel de Amerikaanse dramafilm Promising Young Woman uit 2020 in dorpshuis De Zwaan in Uitgeest. De film is een stijlvolle drama-thriller met Carey Mulligan als een jonge vrouw, die afrekent met grensoverschrijdend gedrag van mannen.

Cassie leidt een schijnbaar eentonig leven. Ooit was ze een veelbelovende geneeskundestudente, maar na een mysterieus incident stopte ze met haar opleiding. Nu werkt ze overdag in een onopvallend koffiehuisje als barista. Niets in het leven van Cassie is wat het lijkt; ze is slim, sluw en ’s avonds leidt ze een uitzonderlijk dubbelleven. 

Afrekenen met wangedrag van mannen houdt haar op de been, tot een onverwachte ontmoeting haar de kans geeft om het verleden recht te zetten. Promising Young Woman is een intense en confronterende film, die de onmacht van slachtoffers van seksueel geweld, het verdriet en de woede aan de orde stelt. Deze film won meerdere prijzen. Regisseur Emerald Fennell mocht voor haar Promising Young Woman de Oscar voor ‘Best Original Screenplay’ mee naar huis nemen. 

De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 7,50 (Vrienden van de Zwaan Cultureel betalen € 6,50). Kaarten zijn in de voorverkoop alleen online te bestellen via www.dezwaancultureel.nl of, indien nog voorradig, aan de zaal.