Anita Ranzijn (l) en Hennie Lenselink zijn twee van de enthousiaste vrijwilligers.
Anita Ranzijn (l) en Hennie Lenselink zijn twee van de enthousiaste vrijwilligers. (Foto: Bert Westendorp)

Vrijwilligers gezocht voor hertenkamp

Algemeen

UITGEEST – De herten, geiten, eenden en nog fiks wat andere dieren scharrelen rustig rond op het terrein van stichting Hertenkamp Uitgeest. Ongeveer twintig vrijwilligers zorgen er voor dat het hertenkamp er prima uitziet, evenals de levende have.

‘Vooral op zondag zitten we wat krap’

Afgelopen week maakten opa’s en oma’s met kleinkinderen en moeders met hun kroost van het fraaie weer gebruik om het hertenkamp te bezoeken. Binnen het kamp zijn Hennie Lenselink en Anita Ranzijn waren een van die dagen verantwoordelijk voor het wel en wee van de circa veertig beesten. Hennie is inmiddels al 28 jaar vrijwilligster, terwijl Anita sinds maart als vrijwilliger staat ingeschreven. Mensen als Hennie en Anita zijn noodzakelijk en daarvan kan de stichting er nog wel een paar gebruiken.

Anderhalf uur

“Vooral op zondag zitten we wat krap”, laat Hennie weten. Dat een vrijwilliger van dieren moet houden is logisch, maar een medewerker moet daarbij wel bedenken dat in de ochtend, dus ook zondagochtend, het werk zeker anderhalf uur in beslag neemt. Schoonmaken van de hokken, uitdelen van voer en nog wat activiteiten horen daar bij. In de middag zijn de taken iets simpeler en wordt volstaan met onder meer uitdelen van voer.

Inwerkperiode

“Wij zoeken dus iemand die van dieren houdt en lichte werkzaamheden wil doen op het park. Na een inwerkperiode verwachten wij dat je zelfstandig kan werken. Ben je een keer verhinderd dan laat je dit op tijd weten. Invallen door één van de andere vrijwilligers is altijd mogelijk is de duidelijke uitleg op de site van Vrijwilligers Punt Uitgeest (https://vrijwilligerswerkuitgeest.nl).

Giften

De gemeente Uitgeest beheerde vroeger een hertenpark in Uitgeest. Het was een stukje wei met daaromheen een houten hek en op de wei een paar herten en zwanen. Toen de gemeente de toezicht en het beheer niet meer wilde uitvoeren, werd het overgedragen aan particulieren. Sinds 1964 wordt het hertenpark nu beheerd door stichting Hertenpark Uitgeest. Subsidie is er niet bij, zodat net als bij zwembad De Zien de stichting afhankelijk is van giften en uiteraard eerdergenoemde vrijwilligers.

Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 2 dec, 15:55
Afbeelding
Kerstdorp op het Regthuysplein Algemeen 2 dec, 15:53
Afbeelding
Column ‘Hermans vindt er wat van Algemeen 2 dec, 15:51
Afbeelding
Tien jaar kerstbomenverkoop Uitgeest; jubileum gevierd met Dikke Naaldbier Algemeen 2 dec, 15:41
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
BUCH-gemeenten pioniers in circulair maakonderwijs op basisscholen Duurzaam 25 nov, 10:42
Afbeelding
Inzameling voor minderbedeelden Algemeen 24 nov, 15:19
Afbeelding
Column ‘Herman vindt er wat van’ Algemeen 24 nov, 15:12
Afbeelding
Collecte Leger des Heils in Uitgeest Algemeen 24 nov, 15:08
Afbeelding
Het strand op, de duinen in Algemeen 24 nov, 15:06
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.