Ook Valencia en AZ naar ICGT

Algemeen
Valencia CF komt weer terug naar het Pinkstervoetbalevenement ICGT. In 2019 versloeg de club in een spannende finale het Griekse Panathinaikos.
Valencia CF komt weer terug naar het Pinkstervoetbalevenement ICGT. In 2019 versloeg de club in een spannende finale het Griekse Panathinaikos. (Foto: Michaelb Photography - www.michaelb.nl)

UITGEEST – Valencia CF komt weer terug naar het Pinkstervoetbalevenement ICGT. In 2019 versloeg de club in een spannende finale het Griekse Panathinaikos.

Voetbalclub Valencia is opgericht in 1919, speelt tegenwoordig zijn wedstrijden in stadion Mestella en heeft als bijnaam Los Murciélagos ofwel de De Vleermuizen, getekend in het logo van de club. Tal van goede voetballers zijn er of opgeleid of hebben er gevoetbald. Bijvoorbeeld de Nederlandse grootheid en plaatselijke legende Faas Wilkes. De tweebenige dribbelkoning, voorbeeld van Johan Cruijff, speelde er van 1953 tot 1956. Ben je in de stad en noem je in een willekeurig café zijn naam, dan is de kans groot dat je een gratis drankje krijgt.

Ook AZ doet weer mee. Het jeugdteam van de club deed maar liefst zeven keer eerder mee aan het prestigieuze toernooi. Met succes, want twee keer werden ze derde en driemaal waren ze verliezend finalist. Dit jaar is het jeugdteam van AZ doorgedrongen tot de kwartfinale van de UEFA Youth League na winst op de leeftijdsgenoten van Barcelona.

AZ kun je rustig een goede vriend van het ICGT noemen. Niet in de laatste plaats, omdat verschillende Uitgeesters bij de club hebben gevoetbald zoals Theo Vonk (speler en trainer) Gerard Vredenburg en Ferdi Druijf. Bij het huidige AZ staan Uitgeesters Loek Postma (jeugdspeler) en Fedde de Jong (selectie) onder contract.

Het ICGT wordt gehouden in het Pinksterweekend van 26 mei tot en met 29 mei op het complex van voetbalclub FC Uitgeest. Zaterdag en maandag zijn de wedstrijden van het internationale voetbaltoernooi. Op alle dagen zijn er optredens van bekende artiesten in de feesttent. Gedurende het hele weekend is de toegang gratis.

Voor meer informatie: 

www.icgt.nl