Activiteiten Stichting Uitgeester Senioren

Nieuws
Activiteiten voor senioren uit Uitgeest.
Activiteiten voor senioren uit Uitgeest. (Foto: Pexels)

UITGEEST - De Stichting Uitgeester Senioren (S.U.S.) heeft een boeiend programma samengesteld voor de komende weken, waarbij verschillende activiteiten worden aangeboden om de gemeenschap te verrijken en te verbinden.

Op woensdag 17 april wordt om 16.00 uur een extra voorstelling van de eenakter ‘De Hoop’ opgevoerd. Deze eenakter vertelt het verhaal van Cornelis Corneliszoon, de uitvinder van de houtzaagmolen. Een unieke kans om een historisch moment te herbeleven, met gratis toegang na voorafgaande inschrijving bij de S.U.S..

Een dag later, op donderdag 18 april, organiseert de S.U.S. een Repair Café, waar reparaties aan kleding, textiel, fietsen, rollators en kleine huishoudelijke apparaten worden uitgevoerd. Een kans om niet alleen spullen te laten herstellen, maar ook om te leren en te delen met de gemeenschap, zonder enige toegangskosten.

Voor de liefhebbers van maritieme geschiedenis en avontuur biedt de S.U.S. een bezoek aan het boothuis van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) in Wijk aan Zee op woensdag 24 april aan. Een ervaring onder leiding van Hans Weeren, een vrijwilliger met bijna 20 jaar ervaring bij de KNRM. De kosten bedragen 5 euro inclusief een donatie aan de KNRM, koffie/thee en mogelijk een rit over het strand.

Op woensdag 1 mei staat een filmmiddag gepland, speciaal voor (groot)ouders met (klein)kinderen. Voor een kleine vergoeding kunnen families samen genieten van een film van 14.00 tot 15.30 uur.

Vanaf donderdag 2 mei biedt de S.U.S. een scala aan activiteiten aan, waaronder Zomeryoga, Zomerzumba en een Open Atelier en Bakkie in de Zwaan, waar creativiteit en sociale interactie samenkomen.

Elke maandag kunnen senioren genieten van Koffieplus, een gelegenheid om samen te zijn, spelletjes te spelen en te lunchen. En voor degenen die hun sociale kring willen uitbreiden, biedt ‘Samen Denken & Doen’ een platform om nieuwe mensen te ontmoeten en interessante gesprekken te voeren.

Voor inschrijvingen en meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de S.U.S. via telefoonnummer 0251-319020, 0625756263, per e-mail via s.u.s@inter.nl.net of door de website uitgeestersenioren.nl te bezoeken. De S.U.S., gevestigd aan de Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, verwelkomt graag alle senioren die op zoek zijn naar inspirerende activiteiten en waardevolle ontmoetingen.