Gratis training VertrouwensContactPersoon

Nieuws
De training is gratis.
De training is gratis. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De Vrijwilligers informatie Punten Uitgeest, Castricum, Heiloo en Team Vrijwillig organiseren in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Vrijwilligersorganisaties (NOV) op zaterdag 25 mei de training VertrouwensContactPersoon (VCP).

Ben je als vrijwilliger VertrouwensContactPersoon of ga je dat binnenkort doen bij je organisatie? Volg deze gratis training van één dag. Je leert over grensoverschrijdend gedrag, sociale veiligheid en over jouw rol en je taken.

De VCP biedt een luisterend oor voor iedereen bij je organisatie die te maken heeft met over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie. De VCP gaat in gesprek, denkt mee en verwijst eventueel door. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen met preventiebeleid, zoals een gedragscode.

De volgende onderdelen komen aan bod: Grensoverschrijdend gedrag, wat is het? Rol, taken én grenzen van de VCP, voeren van gesprekken en gesprekstechnieken casussen, je zichtbaarheid in de organisatie - hoe vinden mensen je als VCP? En adviseren over preventiebeleid (gedragscode, gratis-VOG, aannamebeleid).

Meer informatie

De training is op zaterdag 25 mei van 9.30 uur tot 16.00 uur in Raadszaal gemeente Heiloo, Westerweg 252, Heiloo. De training is gratis, aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.vrijwilligersacademiebuch.nl.

Voor vragen, neem contact op met Sigrid Wijsman van het Vrijwilligers Informatie Punt Heiloo en Uitgeest; 06 48500912.