Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest

Nieuws
De overhandiging van de nieuwe plattegrond.
De overhandiging van de nieuwe plattegrond. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Om meer bezoekers aan te trekken en de verborgen charmes van Uitgeest te onthullen, is een nieuwe toeristische plattegrond gemaakt. Op dinsdag 9 april hielp wethouder Judie Kloosterman samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente. 

De plattegrond dient als uitnodiging voor zowel dagjesmensen als mensen die hier langer verblijven om de unieke combinatie van natuur, cultuur, en gastvrijheid die Uitgeest biedt, te ervaren.

Een uitnodiging voor ontdekkers

De ontwikkeling van de nieuwe plattegrond komt voort uit de wens van de gemeente en ondernemers om meer mensen kennis te laten maken met Uitgeest. “Wij willen dat iedereen de charme van Uitgeest ontdekt,” licht wethouder Kloosterman toe. “De lancering van de nieuwe plattegrond van Uitgeest is een belangrijke stap om meer bezoekers onze kant op te krijgen, toeristen wegwijs te maken in ons mooie dorp en kennis te laten maken met de lokale ondernemers en historie van Uitgeest.”

Ophaalpunten

De plattegrond is gratis verkrijgbaar op verschillende ophaalpunten, onder andere bij het gemeentehuis van Uitgeest, jachthavens, campings en het Erfgoedpark. Ook is de plattegrond online te bekijken via www.uitgeest.nl/over-de-gemeente/recreatie-en-toerisme.