Juist nu tijd voor fietsonderhoud

Partnerbijdrage
Kijkje in een van de werkplaatsen van Fiets.com waar je E-Bike weer in tiptop conditie wordt gebracht.
Kijkje in een van de werkplaatsen van Fiets.com waar je E-Bike weer in tiptop conditie wordt gebracht. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De fietsbranche is nog steeds een groeiende sector, zeker met de opkomst van de E-Bike waarmee je altijd ‘wind in de rug’ hebt. Daarnaast spelen de oplopende brandstofprijzen mee voor een boost in fietsverkopen. Fietsen is en blijft duurzaam en gezond. Wie een nieuwe fiets zoekt en er al komend fietsseizoen lekker op wil genieten, doet er goed aan nu bij Fiets.com, Plein 13 (nummer 39) in Wormerveer je licht op te steken. Keuze genoeg in de 1500 m2 grote showroom die ook tweede paasdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend is. 

Fiets.com in Wormerveer goed voor 10.000 onderhouds-beurten per jaar

“Het is een sterk veranderende branche die veel professioneler wordt”, meent Jos Wiebring. De manager weet waar hij over praat. Vanaf z’n twintigste ligt zijn hart bij de techniek en met name de fietsenbranche. Hij is al vele jaren werkzaam bij Fiets.com en geeft graag slimme tips om de juiste fiets te kiezen die bij je past.  

Onderhoud

Voor wie al een fiets heeft en daarop onbezorgd vele kilometers blijven maken, is het wel zaak op tijd én het juiste onderhoud uit te laten voeren bij Fiets.com. Jaarlijks worden daar zo’n 10.000 onderhoudsbeurten uitgevoerd. 

Meer onderhoud

“Service en onderhoud is helaas het onderschoven kindje. En dat terwijl een elektrische fiets juist meer onderhoud nodig heeft dan een reguliere fiets. Vooral de aandrijving van E-Bikes met een midden-motor krijgen het zwaar te verduren omdat de ketting of snaar de achterwielen voortduwt. De draaiende delen van een E-Bike worden daardoor veel zwaarder belast. Je loopt genadeloos problemen op als je niet tijdig een servicebeurt laat uitvoeren”, zegt Jos.

Slim service abonnement Fiets.com

Wie een service abonnement bij Fiets.com afsluit voor het jaarlijkse onderhoud krijgt vanzelf een seintje ‘uw fiets is aan de onderhoudsbeurt toe’. Handig: je kunt online zelf het moment inplannen op https://fiets.com Op verzoek is een haal- en breng service mogelijk. Wil je op de reparatie wachten, dan kan dat in onze gezellige ontvangstruimte onder het genot van een kopje koffie of thee”, licht Jos toe.

Tip

Tip: informeer eens naar de I-Cycle, het eigen merk van Fiets.com. De aantrekkelijke geprijsde, solide en fijn comfortabel fietsende E-Bike is is samengesteld met onderdelen van bekende merken. Zo is de motor van topmerken als Bosch, Shimano of Bafang. De versnelling is van Shimano. Veel fietsplezier toegewenst!