Ontdek de Zaanstreek: prachtige fiets- en wandelroutes

Partnerbijdrage
Maak een wandeling in Wormer.
Maak een wandeling in Wormer. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Stap op je fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek de veelzijdigheid van de Zaanstreek. Er valt altijd iets nieuws te ontdekken in deze streek waar natuur en geschiedenis samenkomen.

Ontdek de talloze mooie wandel- en fietsroutes die je dwars door mooie natuurgebieden, langs molens, Zaanse huisjes, historische dorpskernen en industrieel erfgoed leiden. Maak een tussenstop bij een lokale kaasboerderij of een ambachtelijke bakkerij en geniet van lokale Zaanse lekkernijen.

Fietsroutes

Ontdek de pracht van de Zaanstreek op de fiets. Volg bijvoorbeeld de beroemde molenroute, waar je langs iconische windmolens en historische houten huisjes fietst. Geniet van de rust en de ruimte terwijl je door uitgestrekte polders en langs rivier de Zaan fietst. 

Wandelroutes

Voor de liefhebbers van wandelen biedt de Zaanstreek een scala aan prachtige routes die je door schilderachtige landschappen en langs historische bezienswaardigheden leiden. Maak bijvoorbeeld een wandeling in Wormer, waar je kunt genieten van weidse uitzichten over het water en langs oude pakhuizen uit de achttiende eeuw. 

Kom je langs? Kijk op www.zaans.nl en ontdek wat je allemaal kunt zien en beleven!

Volg de beroemde molenroute.