Herenboeren Rorik werkt aan droom

Partnerbijdrage
De volgende informatiemiddag is zaterdag 20 april.
De volgende informatiemiddag is zaterdag 20 april. (Foto: aangeleverd)

BEVERWIJK - Sinds begin dit jaar timmert Herenboeren Rorik hard aan de weg. Hun droom is een eigen boerderij om mensen te betrekken bij hun voedselproductie, duurzaam te produceren en een eerlijke prijs te betalen. Zondag 7 april hielden ze een zonovergoten informatiemiddag voor een groep geïnteresseerden uit de omgeving van de Wijkermeerpolder. 

De Herenboerderij op landgoed Rorik biedt straks plaats voor 200 huishoudens, dat zijn 500 monden. Het opstartteam van Herenboeren Rorik gelooft in hun droom. Deze week gaven ze de opdracht om een teeltplan op te stellen en het eerste plant- en zaaigoed te bestellen. Deze zomer komt de eerste oogst van het land voor de leden van de coöperatie. 

Secretaris Nathalie: “Het is prachtig om onze beweging te zien groeien. Het aantal leden neemt wekelijks toe, net als de volgers via Facebook en Instagram, mensen die zich aanmelden voor de nieuwsbrief en informatiemiddagen zoals vanmiddag.”

‘Ik denk na over wat ik eet en drink’

Na een korte presentatie door de voorzitter van de coöperatie werden de vragen van de aanwezigen beantwoord. Een flink aantal werd ter plekke lid van de coöperatie. “Als diëtist denk ik na over wat ik eet en drink. Waar komt mijn eten vandaan? Is het gifvrij en biologisch? Herenboeren heeft een heel duurzame aanpak” aldus een kersvers lid van Herenboeren Rorik. 

Volgende bijeenkomst 

De volgende bijeenkomst staat zaterdag 20 april gepland. Aanmelden kan via de website van Herenboeren Rorik. www.rorik.herenboeren.nl.