FC Uitgeest is weer een paar gediplomeerde scheidsrechters rijker

Sport
De nieuwe gediplomeerde scheidsrechters van FC Uitgeest.
De nieuwe gediplomeerde scheidsrechters van FC Uitgeest. (Foto: FC Uitgeest)

UITGEEST - Waar bij veel verenigingen zorgen zijn over het dalende aantal scheidsrechters, daar prijst FC Uitgeest zich gelukkig met het grote aantal enthousiaste (jeugd)scheidsrechters. In de afgelopen seizoenen hebben veel spelende leden zich aangemeld om te gaan fluiten. En om dat goed te kunnen doen, is het belangrijk dat zij daar in opgeleid en gecoacht worden. Coaching vindt al jaren plaats door een aantal ervaren (oud-)scheidsrechters.

De opleiding tot Verenigingsscheidsrechter Veld (VSR) werd een viertal theorie- en praktijklessen verzorgd door de KNVB. FC Uitgeest feliciteert Valentijn Verstraete, Lars Putter. Sem Verbree, Finn van der Linden, Niek Groot, Bram van ’t Hoff, Keanu van Eck, Kwaku Afriyieh en Kees Beentjes (niet op de foto) met hun behaalde diploma.

FC Uitgeest bedankt Wim Wiebes, Johan de Waal Malefijt en Jonathan van Gemeren voor de begeleiding. Naar verwachting gaan ze over maximaal twee jaar weer een grote groep opleiden tot VSR dus de toekomst op arbitragegebied ziet er goed uit.